Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Strategia de tineret a judetului Bacau 2019-2025 prinde contur

Luni 12.08.2019 16:00
 
 
Vineri, 09 august 2019, în Sala Mică a Consiliului Județean Bacău, începând cu ora 11.00, a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău și cei ai tinerilor băcăuani, în cadrul căreia au fost purtate discuții pe marginea draft-ului Strategiei pentru Tineret 2019 - 2025.

Strategia de tineret, subordonată Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Bacău, a fost întocmită de O.N.G.-uri care desfășoară activități dedicate tinerilor din județul Bacău și pornește de la o analiză amănunțită a evoluției numărului de tineri din Bacău și a problemelor cu care se confruntă aceștia. Strategia este axată pe 3 piloni de dezvoltare și anume: județul Bacău, județ inovator, incluziv și educat.

La întâlnire au participat, din partea Consiliului Județean Bacău, președintele Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț, iar din partea O.N.G.-urilor, președintele Federației Tinerilor din Bacău, Gabriei Carnariu, precum și Dragoș Fânaru, Asociația BeGreat, Paul Katz, Asociația Favor și Marian Damoc Asociația RYMD.
În urma discuțiilor purtate între reprezentanții O.N.G.-urilor și reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău a fost apreciat rolul și importanța inițierii unei strategii în domeniul tineretului, dar și dorința de a se implica în procesul de fundamentare și implementare a strategiei la nivelul județului Bacău.

Mă bucur că am în fața mea parteneri de discuție valoroși, care au surprins în mod obiectiv și foarte realist problemele tinerilor, le-au abordat într-o manieră creativă și au încercat să găsească soluții pentru menținerea tinerilor în județ și pentru a face din județul nostru un mediu cât mai atractiv și competitiv pentru afaceri. Vreau să știți că veți avea în  instituția nostră un partener și un susținător al acestei strategii și vă propun să constituim echipe mixte de lucru formate din reprezentanți ai O.N.G.-urilor de tineret, specialiști din cadrul aparatului de specialitate al consiliului și ai altor instituții publice locale pentru a identifica soluțiile și sursele de finanțare propuse în strategie”, a apreciat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Galerie foto