Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Serile Diasporei - Editia a II-a

Luni 12.08.2019 09:00
 
Între 23-25 august 2019, cu începere de la ora 20.00, Filarmonica „Mihail Jora” este gazda unor evenimente în aer liber care vor avea loc în Piața Tricolorului din Bacău.
 
Serile Diasporei” sunt o continuare a ediției de anul trecut, care s-a bucurat de un real succes în rândul publicului spectator băcăuan, și sunt dedicate celor care se întorc, cel puțin o dată pe an, în țară, celor care vin să-și revadă rudele, prietenii, în dorința de a nu rupe legăturile cu tradițiile și cu obiceiurile de care s-au despărțit în momentul în care au decis să-și încerce norocul în alte societăți.
 
Împreună cu Consiliul Județean Bacău, Filarmonica „Mihail Jora” dorește ca prin aceste zile, în semn de prețuire și respect pentru sacrificiile pe care le fac cei din diasporă, dar și pentru modul în care ne reprezintă în lume, să le ofere câteva momente de bucurie sufletească, la reîntâlnirea cu arta și artiștii români reprezentativi pentru locurile pe care le revăd cu atâta bucurie și împlinire. Așadar, și în acest an, „Serile Diasporei” continuă să atragă prin programe artistice și prin invitați de seamă dintre cei mai iubiți de publicul băcăuan.
 
Invitații primei seri, vineri - 23 august 2019, vor fi cei de la „Groove Garden by Sorin Zlat” (Sorin Zlat - keys & band leader, Robert Patai – voce, Răzvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas și Laurențiu Ștefan – baterie). Stilurile pe care le abordează grupul sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion etc. repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artiști celebri (Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway), dar și compoziții proprii.
 
În cea de-a doua seară, 24 august 2019, începând cu ora 20.00 se vor auzi cele mai îndrăgite piese din istoria operei (din opere de Mozart, Donizetti, Puccini, Lehár, Verdi etc.). Alături de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” vor participa dirijorul Mihnea Ignat, soprana Gabriela Iștoc, tenorul Mihai Urzicana și actorul Ștefan Hagimă, în calitate de prezentator.
 
„Serile Diasporei” se vor încheia duminică, 25 august 2019, cu Seara Muzicii de Film și a hiturilor Pop Rock, cu muzică aleasă și oferită de orchestra băcăuană, la pupitrul căreia va sta dirijorul Mihai Ștefănescu

Galerie foto