Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Noul buncar al Compartimentului Radioterapie, finantat din fonduri guvernamentale

Marti 06.08.2019 16:00
 
 
În ședința din 24 iulie 2019, consilierii județeni au aprobat  documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Extindere și dotare buncăr nou compartiment Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Bacău”.
Proiectul se adresează celor 7000 de bolnavi aflați în evidență oncologică la Spitalul Județean de Urgență Bacău, din care 650 de pacienți beneficiază anual de tratamente de acest tip la care se adaugă cei peste 4000 de pacienți aflați în monitorizare și control.
 
Ținând cont de gradul ridicat de utilizare a paturilor în cadrul Secției de Oncologie (480,8), Consiliul Județean împreună cu Spitalul Județean de Urgență Bacău au demarat un proiect de investiții pentru extinderea Compartimentului de Radioterapie și construirea celui de-al doilea buncăr care va fi dotat cu un acelerator cu energii înalte și care va oferi pacienților șase tipuri de tratament în domeniul radioterapiei.
 
Investiția, în valoare totală de peste 23,5 milioane de lei, cuprinde lucrări de construcții-montaj, construirea, dotarea și punerea în funcțiune a noului buncăr. Lucrările de extindere și de construire a celui de-al doilea buncăr se vor realiza fără a întrerupe activitatea medicală a secției și fără a modifica instalațiile existente.
 
Valoarea noului accelerator de energii înalte va fi de 15 milioane de lei și va fi asigurată din fonduri guvernamentale. Consiliul Județean Bacău va suporta diferența reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcții-montaj.

Galerie foto