Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa - WIRE X 2019

Vineri 28.06.2019 08:00
 
 
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat zilele acestea la „Săptămâna Regiunilor Inovatoare din Europa” - WIRE X 2019, eveniment de amploare desfășurat la Iași, care a reunit peste 250 de participanți din Europa și din afara ei. 
Regiunea Nord Est este în această perioadă, cu adevărat capitala inovării. Cu siguranță asta se datorează în mare măsură eforturilor ADR Nord Est pe care îi recunoaștem ca parteneri ambițioși și perseverenți, dornici să fie mereu cu un pas în față. Lumea de azi evoluează în ritm accelerat iar noi suntem obligați să ținem pasul cu progresul tehnologic, cu inovația, să ținem cont de evoluția cercetării. Dincolo de aceste concepte însă, suntem datori să evoluăm ca oameni. Să ne protejăm resursele, să consumăm responsabil, să colaborăm, să practicăm cultura parteneriatului, să fim dispuși la performanță dar și la adaptare la provocările societății de azi”, a subliniat în discursul rostit în plen, președintele Sorin Brașoveanu.
Conferința WIRE X este un instrument de lucru care adună la aceeași masă factori de decizie, autorități publice, reprezentanți ai sistemului de educație și ai mediului de afaceri din întreaga Europă oferind astfel o platformă de discuție pe tema practicilor, provocărilor și oportunităților din cercetarea și inovarea din regiunile Europei. 
Evenimentul este organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sprijinul Directoratului General pentru Cercetare și Inovare al Uniunii Europene, prin programul Orizont 2020: Răspândirea excelenței și lărgirea participării.

Galerie foto