Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Sarbatoarea handbalului feminin la Bacau

Marti 18.06.2019 08:00
 
 
Sâmbătă, 15 iunie 2019, Clubul Sportiv „Știința” Bacău a sărbătorit 30 de ani de când face performanță în handbalul băcăuan. Pentru a marca acest eveniment, Sala Sporturilor a reunit foste handbaliste care au făcut parte din marea familie a clubului, antrenori, dar și publicul amator de acest sport.
Manifestarea de sâmbătă a avut loc sub egida proiectului „Cupa Cupelor 1989-2019, Trei Decenii de Istorie”, proiect realizat prin asociere cu Consiliul Județean Bacău. Scopul proiectului este de a-i celebra pe cei care prin toată activitatea și efortul susținut, atât în țară, cât si peste hotare, au făcut mândră comunitatea băcăuană. Această inițiativă vine pentru a răspunde nevoii de creșterii a gradului de informare a publicului, în special a tinerilor, cu privire la beneficiile sportului din punct de vedere social, dar și psihologic.
Printre beneficiarii direcți ai proiectului „Cupa Cupelor 1989-2019, Trei Decenii de Istorie” se numără foste jucătoare, profesori, antrenori, precum și reprezentanți ai Federației Române de Handbal, grupul țintă incluzând aproximativ 2.000 de persoane. „Știința” Bacău a reprezentat un nume important în handbalul feminin european, clubul având multe victorii și titluri în palmares: Cupa Cupelor din anul 1989, 9 titluri de Campioană Națională, 5 Cupe ale României și o prezență în finala celei mai importante competiții europene – Cupa Campionilor 1986.
Iubitorii acestui sport au fost sâmbătă, de la ora 9.00, martorii meciului de deschidere dintre Știința Bacău 2019 și Știința Bacău 1990-2000, iar de la ora 11.00 au asistat la partida dintre Știința Bacău 1989 și Chimistul Râmnicu Vâlcea 1989, aceasta fiind urmată de o festivitate de premiere.
La eveniment s-au aflat nume cunoscute ale handbalului feminin românesc care au evoluat de-a lungul timpului la cele două echipe: Maria Torok Duca, Edit Torok Matei, Mariana Târcă, Gabi Manea, Narcisa Lecușanu, Luminița Huțupan, Raluca Ivan, Iulia Curea iar invitatul de onoare a fost multiplul campion mondial Cristian Gațu, care a fost premiat de organizatori pentru  întreaga sa carieră.
La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Galerie foto