Se lansează licitatia de proiecte pentru ONG-uri

Miercuri 22.05.2019 10:00

Consiliul Județean Bacău va lansa în luna iunie concursul de proiecte destinate activităților non-profit, finanțate în baza Legii nr. 350/2005.
Până la această dată au fost elaborate pachetele de finanțare și metodologia pentru proiectele ce vor intra în selecția publică și, ulterior, finanțării pe domeniile cultură, social și tineret.
În acord cu Legea 350, Consiliul Județean Bacău poate acorda finanțări nerambursabile din fondurile publice proprii pe bază de contracte de finanțare, ca urmare a participării la procedurile de selecție publică de proiecte de interes județean, persoanelor fizice și juridice, respectiv, organizațiilor și fundațiilor constituite conform legii sau cultelor religioase recunoscute conform legii.
Evaluarea și selecția solicitărilor de finanțare nerambursabilă va fi făcută de către o comisie de evaluare mixtă, alcătuită din consilieri județeni și personal din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Bacău.
Mai multe informații despre condițiile de finanțare pentru anul 2019 puteți afla aici:
În 2018, un număr de 54 de proiecte au beneficiat de finanțare nerambursabilă, în baza Legii 350, valoarea sumelor alocate fiind de 1, 4 milioane de lei.