Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Sarbatoarea Muzeelor

Joi 16.05.2019 13:00
 
 
Sâmbătă, 18 mai 2019, peste 150 de muzee din întreaga țară invită publicul larg să participe la două manifestări de tradiție: „Ziua internațională a Muzeelor” și „Noaptea Muzeelor”.
 Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul, aflat la a XV-a ediție, este organizat pe plan intern de Rețeaua Națională de Muzeelor din România.
 În acest an, peste 150 de muzee din țară s-au înscris în programul acestor manifestări. Printre orașele participante la Noaptea Muzeelor, ediția 2019 se numără București, Bistrița-Năsăud, Mogoșoaia, Sinaia, Bușteni, Alba-Iulia, Ialomița, Pitești, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Dej, Sf. Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Deva, Orăștie, Arad, Brad, Iași, Satu-Mare, Oradea, Zalău, Târgoviște, Mediaș, Baia-Mare, Suceava, Comana, Pantelimon, Resita, Craiova, Sibiu, Constanta, Lipova, Timișoara, Galați, Ploiești, Gherla, Roșiorii de Vede și Tulcea. Programul complet pentru Noaptea Muzeelor 2019 se găsește pe site-ul www.noapteamuzeelor.org.

 Ca în fiecare an, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” invită băcăuanii la o serie de evenimente „nocturne” printre care: vizitarea gratuită a expozițiilor, proiecție de filme documentare, workshopuri, lansare de carte, concert de oboi, vernisaje expoziții etc.
• Muzeul de Științele Naturii organizează „Gala filmului științific”, unde vor fi difuzate filme documentare despre natură, precum și workshop-ul „Animale de lângă noi”.
• La Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, pe lângă vizitarea expozițiilor, publicul va avea acces și pe terasa circulară a Observatorului de unde doritorii vor putea admira panorama Bacăului, cu ajutorul binoclurilor de priveliște.
• Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a pregătit un amplu program de activități care se vor desfășura în cele patru locații existente. Astfel, în incinta muzeului, pe lângă vizitarea expozițiilor permanente și temporare sunt programate un spectacol folcloric susținut de ansamblul „La porțile Neamului” din Palanca și o proiecție de film.
• La Casele Memoriale „Nicu Enea” și „George Bacovia” vizitatorii pot participa la proiecții de fime și un concert de oboi iar Galeriile „Alfa” îi invită pe băcăuani la vernisajul expoziției și la lansarea volumului „Rezistența Internațională Tescani 2018”.
• Pentru membrii Cubului 60+ și seniorii de la Căminul Persoanelor Vârstnice Bacău, Muzeul „Iulian Antonescu” asigură transport gratuit pentru un tur complet de vizitare și participarea la evenimentele organizate.
 
Programul de acces la evenimente este între orele 18:00-01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator).
Vă așteptăm!

Fisiere atasate

Noaptea Muzeelor - Programul activităților

Descarca fisier

Galerie foto