Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Proiectul ''Alecsandriada'', la a treia editie

Miercuri 24.04.2019 12:00
În perioada 6-9 iunie 2019, în Bacău, se va desfășura cea de-a treia ediție a proiectului ”Alecsandriada”. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Municipiul Bacău și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” va cuprinde întâlniri cu scriitori și critici literari, dezbateri, prezentări de cărți, reviste și lansări de carte. Scriitori consacrați, elevi  din România, Republica Moldova și Cernăuți și studenți ai Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău, vor participa la o conferință cu tema „De la Miorița, la Andrii Popa”.
 
Programul manifestărilor este:
    Joi, 6 iunie 2019:
-    Ora 14.00: Conferința științifică cu tema „Vasile Alecsandri - polimorfismul vieții și operei”,
-    Ora 17.00: Depunerea unei ghirlande de flori la statuia poetului, din Piața Tricolorului și ”În casa poetului” - vizitarea Casei „Vasile Alecsandri" din str. G. Apostu, nr. 9, intrată din anul 2018 în proprietatea Consiliului Județean Bacău;
-    Ora 18.00: Spectacol de teatru: „Vârciorova. Carantina”, de Matei Millo și Vasile Alecsandri,
-    susținut de actorii Teatrului Municipal „Bacovia”. Sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia" Bacău

    Vineri, 7 iunie 2019:
-    Ora 10.00: Vizitarea Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Mircești, jud. Iași
-    Ora 16.00: „ De la Miorița, la Andrii Popa”. Momente artistice inspirate din creația lui Vasile Alecsandri. Participă elevi din România, Republica Moldova și Cernăuți, precum și studenți ai Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău. Sala mare a TeatruIui Municipal „Bacovia”
-    Ora 18.00: Decernarea premiilor din cadrul Reuniunilor Culturale „Alecsandriada”. Sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia”.
 
    Sâmbătă, 8 iunie 2019:
-    Ora 16.00: Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Alecsandriana”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău
 
Duminică, 9 iunie 2019:
Ora 10.00: Vizita elevilor câștigători ai Concursului „Alecsandriana” la Casa Memorială „Vasile Alecsandri” din Mircești, județul Iași.