Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Reabilitari la Ambulanta Onesti si la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Marti 23.04.2019 11:00


   
    Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară din 17 aprilie 2019, documentația tehnico-economică pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare sediu ambulanță Onești și ateliere mecanic și electric, Spital Municipal Sfântu Ierarh dr. Luca” din municipiul Onești.
    La această oră, sediul ambulanței Onești este compus din mai multe corpuri de clădire construite între anii 1968 și 1982, care sunt într-o stare avansată de uzură.
    Lucrările de intervenție necesare pentru reabilitare se ridică la valoarea de 1,4 milioane de lei, construcțiile și montajul fiind 1,2 milioane de lei.
    Investiția va fi finanțată de Consiliul Județean Bacău, în proporție de 95% și Consiliul Local Onești, 5%.
    Prin realizarea acestor lucrări vor fi reamenajate spațiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice și camerei de dezinfecție.
 
   Secția de oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Bacău va intra în reparații capitale. Proiectul „Reparații capitale clădire secție Oftalmologie”, așa cum a fost aprobat de consilierii județeni în ședința lunii aprilie, prevede, printre alte lucrări, realizarea unei fundații din beton-armat și a unei structuri metalice noi pentru liftul interior propus, tencuieli armate la toți pereții structurali, anveloparea termică integrală a clădirii și refacerea integrală a acoperișului.
    Actuala clădire are o structură deficitară, cu instalații electrice învechite, fără sistemele obligatorii de alarmare și avertizare la incendiu, fără rețele de comunicare, transmitere date, controlul accesului etc. De altfel, în 2018 a fost realizată expertiza tehnică a clădirii din care a reieșit că aceasta este în clasa de risc seismic II (risc sporit în cazul unui cutremur de magnitudine mare).
     Lucrările, finanțate de Consiliul Județean Bacău, sunt estimate la o valoare de 15,6 milioane de lei, din care lucrărlie de construcții-montaj 8,6 milioane de lei.
     Reparațiile vor fi terminate în aproximativ 34 de luni.

Galerie foto