Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Oficiali europeni in vizita de lucru la obiective din judetul Bacau

Miercuri 17.04.2019 10:00
 
 
     O delegație a Comisiei Europene, condusă de comisarul șef Carsten Rasmussen, s-a aflat marți, 16 aprilie 2019, într-o vizită de lucru în județul Bacău. Oficialii europeni, însoțiți de președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, directorul ADIS Bacău, Carmen Stoican, de reprezentanți ai Autorității de Management și ai ECO SUD s-au deplasat în teren la o serie de obiective finanțate prin programe europene. Este vorba despre Celula 2 a Depozitului Ecologic Bacău și Spitalul Orășenesc Buhuși.
     Depozitul Ecologic Bacău a fost construit în perioada 2011-2016, în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor Solide  în județul Bacău” finanțat prin Programului Operațional Sectorial „Mediu” 2007–2013, în valoare totală de aproximativ 34 milioane de euro.
    Celula  are o capacitate de 4,123 milioane m3 și asigură servicii de depozitare, tratare și eliminare a deșeurilor menajere, dar și servicii de compostare și reciclare, pentru județul Bacău, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.
    Deșeurile colectate în cadrul Depozitului Ecologic Bacău sunt selectate și reutilizate atât în industria de prelucrare a metalelor, materialului plastic, hârtiei și sticlei, cât și pentru producerea de energie, contribuind astfel la dezvoltarea economiei circulare.
    Al doilea obiectiv la care s-a deplasat delegația a fost la Buhuși unde spitalul implementează un proiect ce are ca scop „Creșterea eficienței energetice pentru clădirile Spitalului Orășenesc Buhuși”. Soluțiile tehnice se referă la izolarea exterioară și interioară a clădirii, realizarea unui sistem de ventilare cu recuperare de căldură, precum și instalarea de panouri solare și fotovoltaice, toate acestea având ca rezultat scăderea cu mai bine de 60% a consumului anual de energie primară necesar pentru funcționarea clădirilor spitalului și implicit la scăderea costurilor.

Galerie foto