Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Au inceput lucrarile de decolmatare la Insula de Agrement

Luni 01.04.2019 13:00


    Ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, alături de senatorul Dragoș Benea, subprefectul Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău Sorin Brașoveanu și directorul Administrației Bazinale Apă Siret Mihail Popescu s-au aflat astăzi, 1 aprilie 2019, într-o vizită pe teren prilejuită de începerea lucrărilor de curățare a Siretului în zona Insulei de Agrement.
    „Mă bucur să revin în Bacău pentru a vedea lucrări începute la o investiție importantă pentru locuitorii Bacăului. Pot să vă asigur că voi ține permanent legătura cu echipa de la Bacău pentru a mă asigura că lucrările vor fi finalizate în termenul agreat împreună cu firma constructoare și conform cerințelor și standardelor asumate”, a precizat ministrul Ioan Deneș.
    „În momentul de față contractul de execuție este semnat, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat și sperăm ca, în două, maximum trei luni, lucrările să fie finalizate. Se va lucra în tandem cu Societatea de Servicii Publice Municipale care se va ocupa de amenajarea părții de uscat astfel încât, în cel mai scurt timp, băcăuanii să se poată bucura de Insula de Agrement, obiectiv reprezentativ pentru orașul nostru”, a declarat senatorul Dragoș Benea.
    Investiția totală este de 14,1 milioane de lei, lucrările care mai trebuie executate fiind în cuantum de 8,4 milioane de lei, bani asigurați de Guvernul României, de la bugetul de stat.
    Din aproximativ 460.000 metri cubi de material aluvionar au rămas 235.000 m3 de îndepărtat iar durata preconizată pentru finalizarea lucrărilor de decolmatare este de aproximativ 3 luni.

Galerie foto