Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Servicii sociale integrate pentru 20 de comunitati din judetul Bacau

Marti 19.03.2019 09:00


Luni, 18 martie 2019, a fost semnată Convenția de colaborare între UNICEF, Județul Bacău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bacău. La eveniment, în calitate de părți semnatare ale documentului, au participat și UAT Moinești, Buhuși, Colonești și Horgești, localități selectate pentru inițierea și implementarea proiectului „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate în județul Bacău – model 2.0”.
Printre participanți s-au aflat Philippe Cori, director regional adjunct pentru Biroul UNICEF Europa și Asia Centrală, Gabriel Vockel, reprezentant adjunct al UNICEF România, Adrian Popescu, vicepreședinte Consiliul Județean Bacău, Ciprian Popa, director general Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bacău, Alin Nastase, director executiv Direcția de Sănătate Publică Bacău, Alexandrina Scorțanu, director  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bacău, Valentin Vieru, primar Primăria Municipiului Moinești, Vasile Zaharia, primar Primăria orașului Buhuși, Iancu-Valentin Mîrzac, primar Primăria comunei Colonești, Gheorghe Cioroabă, primar Primăria comunei Horgești.
Proiectul pilot de „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității” implementat în perioada 2015-2018 s-a bucurat de rezultate remarcabile la nivelul comunităților în care s-a derulat, fapt ce a determinat replicarea acestuia în următorul interval de timp. Un număr de 20 de comunități locale și-au manifestat interesul de a se implica și a continua furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităților, scopul fiind reducerea marginalizării și excluderii sociale a diferitelor categorii vulnerabile. În acest sens, s-a decis crearea a 4 centre zonale care să presteze și să deservească comunitățile aflate în proximitate, acoperind astfel toate cele 20 de comunități care și-au manifestat interesul. Cele patru centre zonale vor fi Moinești (care va deservi grupul țintă din cadrul UAT Moinești, Zemeș, Asău, Scorțeni, Balcani, Berești-Tazlău), Buhuși (pentru comunitățile din Buhuși și Blăgești), Colonești (care va deservi și UAT Motoșeni, Lipova și Dealu-Morii) și Horgești (pentru zonele Ungureni și Corbasca).
Proiectul se va adresa copiilor (cu vârste între 3-15 ani) și tinerilor (cu vârste între 16-24 ani) aflați în risc de sărăcie și excluziune socială dar și părinților/tutorilor/altor membri ai familiei copiilor/tinerilor aflați în risc de sărăcie și excluziune socială. Tot printre grupurile țintă se numără și profesioniștii, voluntarii și membrii comunității care lucrează cu aceste grupuri defavorizate.

Galerie foto