Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Concertul pentru violoncel si orchestra de Henri Nafilyan, interpretat in prima auditie mondiala la Bacau

Vineri 01.03.2019 14:00


Născut dintr-o dorință și o politică comună, desfășurarea Sezonului cultural Franța-România coincide cu președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Sezonul Franța - România își propune să reînnoiască imaginea și percepția pe care cele două țări o au una despre cealaltă și să întărească legăturile și cooperarea în domeniul cultural, economic și științific.
Proiectul se desfășoară în cele două țări partenere în Franța între 1 decembrie 2018 și 16 aprilie 2019 și în România între 18 aprilie și 14 iulie 2019.
Un concert deosebit care a deschis Sezonul Franța - România a avut loc joi, 28.02.2019, la Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău.
Concertul pentru violoncel și orchestră de Henri Nafilyan a fost interpretat în primă audiție mondială de către Orchestra Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău și l-a avut ca solist pe violoncelistul francez Thibaut Reznicek. Datorită valorii sale artistice și reprezentative pentru cultura franceză , concertul aflat sub bagheta dirijorului Marcian David, a primit, în avant premieră, acordul de a se încadra în Sezonul Franța România.
În cadrul Sezonului Franta-România, Asociația NOESIS-ENESCO Bacău desfășoara proiectul "George Enescu" în țările partenere.

Galerie foto