Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Noi investitii in infrastructura

Miercuri 27.02.2019 15:00


Consilierii județeni au aprobat astăzi, 27 februarie 2019, în cadrul ședinței ordinare, devizele actualizate aferente unui număr de patru noi lucrări de investiții pentru drumurile județene care vor fi demarate în cursul acestui an. 
Este vorba despre reabilitare poduri pe DJ 117, modernizarea unei porțiuni de 2,05 kilometri tot pe DJ 117, consolidare drum cu zid de sprijin pe DJ 252, Buhoci-Bibirești și consolidare cu ziduri de sprijin pe DJ 156H, Buhuși-Runc.
Sectorul propus pentru lucrările de consolidare pe DJ 117 face legătura între localitățile Berzunți și Moinești, traversând localitatea Cernu și are o lungime de 4,180 km. Pe această porțiune există patru poduri la care vor fi executate lucrările de intervenții, ele fiind situate la pozițiile km. 18+040, km.18+335, km.19+100, km.20+955.
Tot pe DJ 117 se vor efectua lucrări de reabilitare și consolidare pe sectorul de drum de la km. 14+950-17+000, având o lungime de 2,05 km. Porțiunea este amplasată între satele Buda și Cernu, fiind pietruită cu balast, cu acostamente din pământ și având o lățime variabilă. Pe anumite tronsoane acostamentele au dispărut complet sub acțiunea apelor acumulate din precipitații.
Lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin vor fi realizate și pe DJ 252, Buhoci-Bibirești, km 121+630 dar și pe DJ 156H, Buhuși-Runc, km 4+700.
Un alt proiect de infrastructură, dezbătut în cadrul ședinței de astăzi a fost cel de „Anvelopare termică la clădirea internat C12”. Printre lucrările propuse se numără înlocuirea tâmplăriei exterioare, refacerea integrală a trotuarului perimetral, instalarea unui sistem de panouri solare termice, realizarea unei instalații de ventilare cu recuperarea căldurii/climatizare dar și înlocuirea instalației de apă rece/caldă și canalizare. Durata de realizare a lucrărilor va fi de 12 luni, la finalizarea investiției capacitatea internatului fiind de 240 de persoane.
Pentru infrastructura aeroportuară, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău”. Proiectul este eligibil la finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 iar întocmirea studiului de fezabilitate s-a realizat în vederea elaborării și depunerii Cererii de finanțare în cadrul apelurilor de proiecte prevăzute în cadrul Axei prioritare 2, „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectivul specific 2.3 „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”. Vor fi îndeplinite în acest fel cerințele de siguranță și securitate pe aeroport și va fi construită o remiză PSI pentru gararea și întreținerea autospecialelor de intervenție în caz de incendiu.
Alte dotări se referă la un sistem de aterizare instrumentală pentru asistarea aterizării instrumentale a aeronavelor, cu impact direct în menținerea și creșterea siguranței operațiunilor aeriene dar și achiziționarea de mijloace aeroportuare sau echipamente și sisteme de control  pentru creșterea siguranței și securității pasagerilor și bagajelor.
Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 10 luni.

Galerie foto