Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Dialogul francofon, vector de comunicare interculturala

Vineri 22.02.2019 09:00


În perioada februarie–septembrie 2019 sunt în desfășurare activitățile proiectului „Dialogul francofon - vector de comunicare interculturală”, realizat de județul Bacău în parteneriat cu departamentul Val d'Oise din Franța. Partenerii de proiect sunt Consiliul Județean Bacău și Asociația Amitie Roumaine Saint-Leu-la-Foret, alături de Universitatea „V. Alecsandri" din Bacău, Filarmonica „Mihail Jora”, Maison de I'Europe din Paris, Primăria din Saint-Leu-la-Foret și comunele Colonești, Motoșeni, Stănișești și Răchitoasa.
Printre acțiunile comune derulate se numără conferințe cu teme precum „Personalitățile franceze care au contribuit la crearea Statului Român la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX - Napoleon al Ill-lea și Generalul Berthelot” și „Personalități băcăuane de ieri și de astăzi de expresie franceză în muzică și literatură”, expoziția de fotografie și materiale de promovare „Patrimoniul cultural și turismul în Județul Bacău”, un concert susținut de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, cu participarea extraordinară a baritonului-bas Jean-Philippe Lafont și a dirijorului și compozitorului internațional Eric Darrigrand dar și spectacolul francofon „Chemin de Union” („Treptele Unirii”), oferit de elevii reuniți din comunele Colonești, Motoșeni, Stănișești și Răchitoasa, care va avea loc în localități de pe Valea Zeletinului și la Iași. De aceste activități beneficiază elevi de gimnaziu, liceeni, studenți, masteranzi, tineri creatori de literatură și artă - francofoni și francofili, scriitori francofoni și francofili, muzicieni, profesori de limba și literatura franceză, intelectuali din diverse domenii - francofoni și francofili, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului asociativ, investitori și oficialități din cele două regiuni partenere.
Proiectul este implementat în cadrul programului cultural Sezon România-Franța 2019/Saison France-Roumanie 2019, având ca principal obiectiv întărirea legăturilor economice, științifice, culturale și sociale care unesc cele două țări.

Galerie foto