Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului

Luni 04.02.2019 10:00
 
Astăzi, 4 februarie 2019, de Ziua Internațională a Luptei împotriva Cancerului, gândurile și atenția noastră se îndreaptă către toți cei care luptă, au învins sau au fost învinși de această boală.
Consiliul Județean Bacău, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Bacău, prin proiectele demarate, unele dintre ele finalizate, altele în curs de implementare sau în perspectivă, depune tot efortul pentru a asigura bolnavilor de cancer accesul la servicii medicale de înaltă calitate și performanță, printre care:
•    Redeschiderea secției de Radioterapie și dotarea acesteia cu aparatură de ultimă oră, un obiectiv pentru care s-au cheltuit șase milioane de euro și care a constat în construirea și dotarea unei secții noi cu 24 de paturi. Aceasta beneficiază de un computer tomograf cu plan tratament (CTP) care stabilește, înainte de iradiere, zona care trebuie tratată și un accelerator de particule care realizează iradieri de mare precizie, fără a afecta țesuturile sănătoase din jurul afecțiunii tumorale.
•    Aparatura, la data instalării, era cea mai performantă din țară. Investiția s-a realizat cu finanțare de la Compania Națională de Investiții
•    Aici pot fi tratate peste 70 de tipuri de cancer și pot beneficia de ședinte în jur de 20 de pacienți pe zi, din județul Bacău și din toată zona Moldovei.
•    Renovarea și dotarea noii Secții de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, investiție în valoare de aproximativ 450.000 Euro, finanțată de Consiliul Județean Bacău, care a venit în completarea celei de Radioterapie.
•    Secția oferă tratamente de chimioterapie pentru pacienții oncologici.
•    Pe lângă aparatura și dotările de înaltă clasă, Secția de Oncologie oferă pacienților bolnavi de cancer și suport psihologic, prin terapii și personal medical specializat.
•    Lucrari de extindere și dotare Buncăr II, din cadrul Compartimentului de Radioterapie – investiție care se va realiza în perioada 2018 – 2020.

Tuturor celor care luptă astăzi cu această boală, cu credință în Dumnezeu, le dorim multă sănătate și putere.

Galerie foto