Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

In luna mai, Bacaul va fi gazda unei intalniri europene la nivel inalt

Miercuri 30.01.2019 16:00


În perioada ianuarie - iunie 2019, România exercită mandatul de Președinte al Consiliului Uniunii Europene, prilej care reprezintă o extraordinară oportunitate de a și demonstra aderența la valorile europene, de a și reafirma susținerea cu privire la proiectul european și de a contribui în mod direct la procesul de consolidare a Uniunii Europene.
Exercitarea acestui mandat presupune, printre alte atribuții, și organizarea de întâlniri de lucru, dezbateri, conferințe la care participă experți și înalți funcționari europeni, acțiuni menite să identifice problemele cu care se confruntă în prezent UE și soluțiile acestora.
În acest sens, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a solicitat cooperarea cu Județul Bacău, cu Instituția Prefectului, cu Municipiul Bacău și cu Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău în vederea organizării în comun a unei conferințe pe tema „Contribuția diferitelor categorii de cetățeni europeni la dezvoltarea țării gazdă. Concluzii pe politicile publice privind diaspora”, care va avea loc la Bacău, în perioada 3-5 mai 2019.
Urmare a discuțiilor și întâlnirilor care au avut loc până în prezent, astăzi, 30.01.2019, în sala mică a Prefecturii a fost semnat Protocolul de colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și instituțiile sus-menționate, care stabilește modalitatea de lucru, implicarea și atribuțiile asumate de către fiecare parte în organizarea acestui eveniment. Instituțiile semnatare au fost reprezentate de subprefectul Județului Bacău - Valentin Ivancea, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău - Silviu Ionel Pravăț, administratorul public al Municipiului Bacău - Romică Chindruș și Dorian Pocovnicu - director Dezvoltare și Investiții al R.A. Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău.
În agenda acțiunii vor fi incluse, pe lângă activitățile profesionale și un program artistic și turistic care își propune promovarea valorilor și a potențialului local în rândul înaților oaspeți europeni. Astfel, vor fi organizate: o expoziție cu produse agro-alimentare tradiționale din județ, o vizită la Salina Târgu Ocna și un program folcloric susținut de Ansamblul Busuiocul din Bacău.
La acest eveniment se așteaptă participarea unui număr estimativ de 50 de persoane, experți pe diaspora din cele 27 țări membre ale UE, precum și alți invitați.

Galerie foto