Parteneriatul cu Asociatia ''Cele mai frumoase sate din România'' continua si in 2019

Miercuri 19.12.2018 08:00
În ședința extraordinară a lunii decembrie 2018 a fost aprobată prelungirea pentru anul 2019 a Parteneriatului dintre Consiliul Județean Bacău și Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”, scopul comun fiind promovarea patrimoniului cultural și turistic al satelor din județul Bacău, prin organizarea de evenimente și derularea de programme și proiecte de interes în colaborare.
Asocierea celor două entități este una deja de tradiție, Consiliul Județean Bacău având, an de an, proiecte în comun cu Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”. Satele din județul Bacău care sunt incluse în programul de promovare al Asociației sunt Ciugheș - Palanca, Poiana Sărată- Oituz și Dofteana. De-a lungul anilor evenimentele comune au acoperit o paletă largă de manifestări, de la participări la târguri de turism și produse tradiționale, la editarea ghidurilor bilingve ”Cele mai frumoase sate ale României”, Festivalul Salinelor, la Târgu Ocna sau participări la schimb de experiență cu regiuni similare din Europa.

Pentru anul 2019, calendarul activităților comune este stabilit, o primă acțiune fiind ”Schimb de experiență Italia - Sicilia. Comorile județului Bacău”, programată a avea loc în perioada martie-aprilie.