Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Evaluare cu privire la modul in care se implementeaza Legea nr. 248 din 2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor din familii defavorizate

Vineri 07.12.2018 13:00


Asociația Reality Check a realizat un studiu referitor la monitorizarea punerii în aplicare a Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor ce provin din familii defavorizate, prin tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună pentru fiecare copil.
Legea a intrat în vigoare în februarie 2016, cu fonduri alocate de la bugetul de stat pentru peste 107.000 de copii, dar de ea beneficiază în prezent mai puțin de jumătate dintre aceștia. Studiul prezintă condițiile în care legea poate fi aplicată cu succes și recomandări pentru îmbunătățirea modului de implementare.
Pentru ca legea să poată fi aplicată cu succes este necesară existența unei comunități active și tolerante, cel puțin a unei instituții publice, ideal primărie, dar posibil și școala, care să-și asume rolul de motor al implementării legii și să ajute părinții să-și înscrie copiii la grădiniță și să  solicite tichetele sociale.
Raportul complet de evaluare a modului în care se implementează această lege poate fi descărcat la:
https://www.realitycheck.ro/project/monitorizare/

Fisiere atasate

Raport complet de evaluare a modului in care se implementeaza Legea nr. 248/2015

Descarca fisier

Galerie foto