Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Biblioteca Unirii. Bacau-Perugia

Miercuri 28.11.2018 09:00
 

Cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” și Ansamblul Folcloric Busuiocul Bacău, în parteneriat cu Biblioteca Capitolare Antonio Dominicini, cu Parohia Perugia (părintele protopop Petru Heisu) și cu Parohia Virtuală Sfântul Francisc (părintele Andrei Ficău), sub înaltul patronaj al Primăriei din Perugia, organizează o serie de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Sub egida „Biblioteca Unirii”, pe 1 decembrie 2018, la Biserica Ortodoxă „Sfântul Sava” din Perugia va fi inaugurat un fond de carte românească destinat atât românilor care trăiesc în regiunea Umbria, cât și italienilor care doresc să afle mai multe despre cea mai numeroasă comunitate din peninsulă. Cu ajutorul câtorva dintre editurile importante din România, au fost adunate (prin donații) peste 3000 de volume (literatură, spiritualitate, religie, istorie etc.) care vor ajunge în Italia, contribuind la mai buna cunoaștere a culturii române în spațiul italian.
De asemenea, cu acest prilej, vor fi organizate, la Perugia și Assisi (1 și 2 decembrie), atât pentru românii ortodocși, cât și pentru cei catolici, spectacole de cântece și dansuri populare, colinde, muzică religioasă și patriotică, menite să ilustreze identitatea românească și să aducă bucurie românilor care trăiesc și muncesc în regiunea Umbria. Ele vor fi susținute de Ansamblul Folcloric Busuiocul Bacău, cu participarea extraordinară a sopranei Gabriela Iștoc și a solistei de muzică populară Mădălina Hîlborea.
Evenimentul se va bucura de prezența primarului Perugiei, a Eminenței Sale Cardinalul Gualtiero Bassetti și a numeroase autorități italiene, care și-au manifestat deschiderea către cunoașterea culturii și tradițiilor românești.
Mulțumiri tuturor partenerilor care au făcut donații de carte (ele pot fi făcute în continuare), prietenilor care fac posibil acest eveniment, dar și partenerilor media, care ne sprijină în promovarea identității românești.

Fisiere atasate

Biblioteca Unirii. Bacău - Perugia. Afișul evenimentului.

Descarca fisier

Galerie foto