Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Literatura si istorie, in An Centenar

Marti 27.11.2018 08:30

 
 

Sala Mare a Consiliului Județean Bacău a găzduit luni, 26 noiembrie 2018, evenimentul de lansare a trei volume de literatură și istorie, lucrări editate atât de către Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (U.Z.P.R) cât și cu sprijinul Consiliului Județean Bacău.

În prezența unui public numeros, compus din reprezentanți ai administrației publice locale, oameni de litere, ziariști, amfitrionul manifestării, jurnalistul Cornel Cepariu, președinte al U.Z.P.R. filiala Bacău, Neamț, Vaslui, a prezentat fiecare dintre cele trei volume: ”Bacăul în anii primului război mondial”, autor Liliana Adochiței, lucrare finanțată de Consiliul Județean Bacău în baza Legii nr. 350/2005, ”Drumuri și popasuri”, autor Mihai Buznea și ”Iudacainul. Cartea I a pocăinței”, autor Ioan Enache, ultimele două titluri editate cu sprijinul U.Z.P.R.

Evenimentul se înscrie, de altfel, și în seria activităților dedicate Anului Centenar,  lucrarea istorică ”Bacăul în anii primului război mondial” fiind o amplă frescă a orașului, din perspectiva perioadei 1914-1918.

Felicit autorii volumelor și, în numele echipei Consiliului Județean, doresc să reafirm sprijinul oferit creatorilor de acte culturale care contribuie, în mod explicit, la plusvaloarea județului nostru și la poziționarea Bacăului pe un loc de top în România, atât în privința evenimentelor culturale cât și a publicului participant, avizat”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

În cadrul manifestării a fost lansat și primul număr al revistei ”Context”, publicație a U.Z.P.R care, așa cum afirma redactorul-șef Ștefan Radu, își propune să devină “un spațiu de dezbatere pentru problemele breslei, dar și pentru cele ale comunității locale”.

Fisiere atasate

Biblioteca Unirii. Bacău - Perugia. Afișul evenimentului

Descarca fisier

Galerie foto