Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Lucrari de infrastructura in municipiul Onesti

Luni 26.11.2018 12:00    Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la sediul Primăriei Municipiului Onești, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova, a senatorului Dragoș Benea și a președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a avut loc semnarea contractului de execuție pentru proiectul investițional „Proiectare, verificare tehnică, asistență tehnică și execuție lucrări la obiectivul de reabilitare pod pe DN 11, peste râul Trotuș, Județul Bacău”. La eveniment au fost prezenți și primarul Nicolae Gnatiuc, deputații Theodora Șotcan și Nicolae Dunava, subprefectul Valentin Ivancea și Silviu Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean.
    Valoarea totală a proiectului este de peste 7 milioane de lei, fiind asigurată din fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Locală 2. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea podului care traversează râul Trotuș, situat la ieșirea din Onești înspre Bacău.
    Reabilitarea acestui obiectiv nu este singurul proiect de infrastructură din municipiul Onești, tot pe DN 11 aflându-se în execuție asfaltarea mai multor porțiuni de drum, spre comuna Ștefan cel Mare. Referitor la aceste lucrări, ministrul Transporturilor, Lucian Șova a subliniat faptul că: „ambele obiective fac parte din structura de transport națională. Sunt multe astfel de drumuri, în Moldova, Ardeal sau sudul țării. Ceea ce se întâmplă la Onești nu este o excepție, în toată țara se reabilitează foarte mulți kilometri de drum”.
    Senatorul Dragoș Benea a remarcat la rândul său, că prin Onești au trecut toți cei trei miniștri ai Transporturilor din actuala guvernare, iar pentru podul peste Trotuș demersurile au început în 2017: „cu ajutorul Ministerului Transporturilor, mai multe obiective de investiții care au stat pe lista de așteptare și-au găsit finalizare”, acesta amintind de asfaltările deja făcute în 2018 pe drumurile Bacău-Onești, Comănești – Ghimeș și Onești – Ștefan cel Mare.

Galerie foto