Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Educatia, o sansa pentru fiecare

Marti 06.11.2018 13:00    Marți, 06 noiembrie 2018, la Sala Mare a Consiliului Județean Bacău a avut loc lansarea proiectului „Educația, o șansă pentru fiecare”, implementat de Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori” Bacău.
    Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară „Educație și competențe”, Componenta 1, programul „Școala pentru toți” și va fi derulat în parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Bacău, Școala gimnazială „Octavian Voicu” Bacău, D.G.A.S.P.C. Bacău și Centrul Român pentru Educație și Dezvoltare Umană București.
    Prin activitățile propuse se are în vedere reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului la o educație de calitate pentru un număr de 516 copii vulnerabili din punct de vedere socio-economic. Dintre acești copii, 391 au cerințe educaționale speciale și provin din învățământul preșcolar, școlar primar și secundar din școlile de profil băcăuane.
    Vor fi asigurate servicii și programe destinate prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii pentru copiii grupului țintă dar și programe pentru creșterea capacității profesionale a personalului didactic și a personalului de sprijin din școlile partenere. „În ceea ce mă privește, din perspectiva anilor petrecuți în sistemul D.G.A.S.P.C pot spune că proiectul se adresează unor nevoi specifice, financiare și emoționale cu care se confruntă multe familii din județ, aflate în situații vulnerabile. Tocmai din aceste rațiuni, în calitate de președinte al Consiliului Județean Bacău voi sprijini mereu aceste inițiative care vin în întâmpinarea nevoilor copiilor, dar și a familiilor acestora”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
    Valoarea totală a proiectului este de peste 5 milioane de lei, din care aproape 4,3 milioane reprezintă cofinanțarea U.E., diferența fiind acoperită din grant de la bugetul național și din cofinanțarea beneficiarului.
 

Galerie foto