Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Simpozionul National de Estetica, la ora bilantului

Marti 23.10.2018 10:00    Timp de patru zile, în perioada 17-19 octombrie 2018, Bacăul a fost capitala culturală națională prin manifestările ce au avut loc în cadrul Simpozionului Național de Estetică. Aflat la cea de-a XXIII-a ediție, evenimentul, organizat de Centrul de Cultură „George Apostu” s-a desfășurat sub genericul «Timp și ficțiune». Organizatorii au dorit ca, în ediția din acest an, dedicat Centenarului Marii Uniri, Simpozionul Național de Estetică să marcheze legăturile culturale, artistice, istorice și literare dintre cele mai importante regiuni ale României, prin ample manifestări care să contribuie la conștientizarea eforturilor, sacrificiilor și talentului pus la temelia construcției naționale.
    Simpozionul a debutat miercuri, 17 octombrie 2018, când începând cu ora 17.00, la sediul Centrului de Cultură «George Apostu» a avut loc vernisajul expoziției artistului plastic Tudor Zbârnea – «Dispersie Temporală». Evenimentul a fost însoțit de lansarea albumului de artă Tudor Zbârnea, editat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău.
    Vineri, 19 octombrie, Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău a fost gazda Conferinței Naționale de Estetică, ale cărei lucrări au avut loc sub același generic – «Timp și ficțiune». Cu acest prilej au susținut alocuțiuni acad. Alexandru Boboc și actorul Dorel Vișan, iar în cadrul spectacolului cărții a avut loc prezentarea volumelor «Genurile biograficului» și «Ficțiunea jurnalului intim» de acad. Eugen Simion.
    Tot vineri, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal «Bacovia», a avut loc lansarea albumului omagial «Dorel Vișan. Cântecul trecerii», urmată de ceremonia de decernare a Marelui Premiu „George Apostu”, actorului Dorel Vișan. Momentul decernării premiului a fost urmat de spectacolul «Vai, epoca mea!», susținut de Dorel Vișan iar artistul Alexandru Tomescu a concertat la celebra sa vioară Stradivarius Elder Voicu, alături de  care, a scris povestea unor concerte și turnee memorabile în ultimii ani.
    Anvergura evenimentelor culturale a fost completată de o largă participare din partea oficialităților din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, autorităților publice locale, a scriitorilor, academicienilor, artiștilor plastici și actorilor din țară și din Republica Moldova.

Galerie foto