Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Integritate in functia publica, prioritate pentru alesi

Miercuri 17.10.2018 16:00    Consiliul Județean Bacău a fost astăzi, 17 octombrie 2018, partener alături de Direcția Generală Anticorupție și Instituția Prefectului Județul Bacău, în organizarea seminarului cu tema „Integritatea în funcția publică”. Concepută ca un eveniment interactiv, care s-a bucurat de o largă prezență din partea autorităților publice locale, acțiunea a debutat cu o serie de prezentări ale cadrului instituțional specific autorităților publice dar și cu studii de caz raportate de către Agenția Națională de Integritate. Vorbitorii, Dan Moldoveanu, comisar-șef de poliție din cadrul Serviciului de Prevenire al Direcției Generale Anticorupție, Andrei Chiochiu, inspector de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate și comisar de poliție Marian Tamaș, șef al Serviciului Județean Anticorupție Bacău au abordat teme de interes pentru managerii instituțiilor publice dar și pentru funcționarii publici, precum obiectivele Strategiei Naționale Anticorupție sau proiectele de anvergură implementate.
    În context, a fost subliniată importanța rolului managerului în prevenirea actelor de corupție de la nivelul instituțiilor pentru că o instituție publică, și funcționarii publici sunt și trebuie să rămână repere de integritate pentru cetățenii ale căror interese le reprezintă. În acest sens, imaginea administrației publice este strâns legată pe de o parte de încrederea publicului în instituțiile acestuia, de accesul la informații, de calitatea și conținutul acestora, de transparența decizională și, pe de altă parte, de comportamentul și, pe de altă parte de conduita conducerii instituților și a personalului din subordine.
    “Instituțiile publice și oamenii acestora sunt în slujba comunității, oferă servicii publice și sunt răspunzători de crearea condițiilor decente de trai pe care statul trebuie să le asigure locuitorilor. Toate aceste misiuni implică responsabilități mari care nu se pot susține fără un profil moral adecvat. Tocmai pentru a putea face față răspunderilor  asumate în spațiul public, pentru a își proteja și consolida încrederea pe care cetățenii o au în autorități, instituțiile publice și-au creat instrumente utile, care au suport legislativ pentru a preveni și înlătura actele de corupție”, a subliniat vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț, prezent la eveniment.
    Acțiunea s-a bucurat de o largă participare din rândul primarilor, viceprimarilor, consilierilor juridici din cadrul UAT-urilor cât și a managerilor și factorilor de decizie din cadrul Consiliului Județean Bacău și a instituțiilor subordonate.

Galerie foto