Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Rezultate de bun augur pentru judetul Bacau

Luni 15.10.2018 14:00    Consiliul Județean Bacău a fost prezent, în perioada 8-11 octombrie 2018 la cel mai mare Târg de Investiții din Europa, ExpoReal Munchen, Germania. Delegația, condusă de vicepreședintele Adrian Popescu, însoțit de reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din  Consiliul Județean și ai Universității V. Alecsandri a avut numeroase întâlniri cu investitori dar și participări la conferințe dedicate României, atât în cadrul ExpoReal cât și la Consulatul General al României la Munchen sau la Camera Meșteșugarilor din Bavaria.
    Astfel, în prima zi a Târgului, vicepreședintele Adrian Popescu și Valentin Zichil decanul Facultății de Inginerie al universității băcăuane au fost invitați să participe la o întâlnire de lucru organizată la standul Regiunii Metropolitane Ruhr, pe tema posibilităților de colaborare și parteneriat între Regiunea Ruhr și Regiunea Nord-Est. Tot luni, 8 octombrie, cu începere de la ora 17.00 a avut loc conferința dedicată României unde au participat atât investitori prezenți la eveniment cât și presă economică germană și reprezentanți ai municipalităților din landurile germane. Județul Bacău s-a făcut remarcat la această prezentare prin potențialul turistic, economic dar și ca atractivitate pentru investitori datorită centrelor de afaceri și locațiilor (HIT Hemeiuș și Centrul de Afaceri și Expoziții).
    Marți, 9 octombrie a continuat seria întâlnirilor și vizitelor la standurile coexpozanților, printre investitorii care s-au arătat foarte interesați de portofoliul băcăuan de proiecte numărându-se companii din Marea Britanie, Turcia, Germania și Franța.
    Un moment deosebit a avut loc miercuri, 10 octombrie, la Consulatul României la Munchen unde județul Bacău a fost invitat să participe la Gala excelenței în business, eveniment dedicat României și oferit de Iulia Ramona Chiriac, Consul General al României în Bavaria. Printre participanți s-au remarcat Sebastian Metz, președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane din Bavaria, Paula Pîrvănescu, ministru secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florica Chiriță, președinte al Camerei de Comerț din Timișoara.
    În cea de-a patra zi a deplasării, delegația băcăuană s-a aflat la Camera Meșteșugarilor din Bavaria unde au avut loc discuții punctuale cu investitori referitoare la proiectele ce ar putea fi finanțate. Printre cele care au suscitat interes maxim se află Pârtia de schi Slănic Moldova, Aqua Park Măgura, extinderea Hit Park Hemeiuș dar și crearea de parcuri eoliene.

Galerie foto