Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Premierul Viorica Dancila in vizita de lucru la obiectivul de investitii ''Regularizare albie rau Slanic, judetul Bacau''

Vineri 05.10.2018 16:30
Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, vineri, 5 octombrie 2018, într-o vizită de lucru în județul Bacău, analizând stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova, județul Bacău”.
Prim-ministrul a fost însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș și ministrul Afacerilor Internelor, Carmen Dan, iar la fața locului, directorul general adjunct al A.N „Apele Române”, Dorel Dume, a prezentat stadiul execuției, caracteristicile tehnice, scopul și alte detalii referitoare la acest obiectiv.
Reprezentanții Guvernului României au fost întâmpinați de senatorul Dragoș Benea, subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea, Silviu Ionel Pravăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, directorii SGA Bacău, Secției Drumuri Naționale și alți membri ai Comitetului județean pentru situații de urgență, precum și de primarii din Slănic Moldova și Tg. Ocna.
”Monitorizăm cu atenție stadiul execuției pentru refacerea obiectivelor distruse sau afectate de inundațiile din vară. Am alocat în Guvern banii necesari pentru refacerea lor în regim de urgență, astfel încât viața, bunurile oamenilor și obiectivele sociale din zonă să nu mai fie puse în pericol de viituri în perioadele ploioase ale anului”, a afirmat șeful executivului.
Valoarea investiției este de 3,9 milioane de lei, aceasta fiind aprobată de Guvern, cu finanțare în regim de urgență,  prin H.G. nr. 582/2018. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2018.
Ordonatorul principal de credite este Ministerul Apelor și Pădurilor iar autoritatea contractantă este A.N „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Siret.
Această investiție este necesară pentru că, în cazul unor noi precipitații abundente, lucrarea poate fi afectată pe o lungime mult mai mare față de situația actuală, implicând costuri de refacere substanțial mai mari și efecte colaterale majore.
Obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova, județul Bacău”, este oportun pentru că distrugerile provocate de râul Slănic, în cazul deteriorării apărărilor de maluri, pot afecta major drumul de acces în stațiunea turistică Slănic Moldova, gospodăriile din zona adiacentă malurilor, precum și obiectivele turistice de interes local și național dezvoltate în zonă.

Galerie foto