Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Consiliul Județean premiază performanța

Marti 02.10.2018 12:00
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Pravăț a oferit, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, diplome și premii unui număr de șase sportivi băcăuani pentru performanțele deosebite obținute de aceștia în competițiile internaționale la care au concurat în acest an.
 

Astfel, la lunga listă a sportivilor băcăuani care fac cunoscut județul nostru în țară și în lume se adaugă nume noi, ale unor tineri inimoși, care instruiți și educați de îndrumători cu experiență, realizează performanțe extraordinare.
 
Daniel Martin, în vârstă de 17 ani, legitimat la Sport Club Municipal Bacău, este deja un nume cunoscut în domeniul înotului internațional. Sportivul a cucerit medalia de aur și titlul european la 100 de metri spate, cu un nou record național, la Campionatele Europene de Juniori desfășurate în luna iulie a acestui an la Helsinki (Finlanda). De menționat că Daniel Martin este calificat pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (Argentina) din octombrie 2018 și a îndeplinit baremul pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia) din anul 2020.
 
Și halterofilii Clubului Sportiv Municipal Bacău, atât băieții cât și fetele, sunt printre cei mai medaliați sportivi în competiții naționale și internaționale. În luna martie, sportiva băcăuană de doar 14 ani, Alice Magda Halmac, a devenit triplă campioană continentală prin cucerirea celor trei medalii de aur la stilurile smuls, aruncat și total, din cadrul Campionatului European de Haltere pentru Juniori II, Under 15, defășurat la San Donato Milanese (Italia).
 
Tot la această competiție, sportiva Cosmina Pană a obținut două medalii de argint la stilurile aruncat și total, devenind dublă vicecampioană europeană la haltere Under 17, iar la stilul smuls a obținut medalia de bronz.
 
La secțiunea masculin seniori, sportivul Ionuț Hie a câștigat medaliile de bronz la stilurile aruncat și total din cadrul Campionatelor Europene de Haltere desfășurate anul acesta în perioada martie - aprilie la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani (județul Ilfov). Palmaresul acestui sportiv băcăuan nu se limitează însă, doar la această realizare, lonuț Hie fiind unul dintre cei mai medaliați sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Bacău la competițiile internaționale.
 
«Sunt tineri cu care ne mândrim și ei merită și trebuie să fie prețuiți și încurajați de toți băcăuanii, pentru că ei reprezintă adevărate repere pentru generațiile viitoare», a subliniat vicepreședintele Silviu Pravăț.

Galerie foto