Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

O noua sansa pentru pacientii oncologici

Joi 27.09.2018 16:00
Astăzi, 27 septembrie 2018 a fost inaugurată noua secție de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, investiți în valoare de aprox. 2 milioane de lei și a fost finanțată de Consiliul Județean Bacău. Lucrările au durat 12 luni și au presupus atât intervenții asupra clădirii cât și dotări..
Secția de oncologie vine în completarea celei de radioterapie și oferă tratamente de chimioterapie pentru pacienții oncologici. Clădirea este renovată complet și pune la dispoziția pacienților un număr de 35 de paturi în regim de spitalizare continuă și 5 paturi pentru spitalizare de zi. Capacitatea este de 240 de pacienți pe lună, însumat, atât pentru spitalizarea de zi cât și continuă. Aparatura și dotările secției sunt de ultimă generație, un exemplu în acest sens fiind hota pentru dizolvarea medicației chimioterapice. Aparatul prelucrează în condiții de maximă siguranță și precizie citostaticele, apartură similară fiind doar în centrele oncologice din țară.
Alături de suportul medical, secția de oncologie oferă și suport psihologic pentru pacienții bolnavi de cancer. Psihologul secției, specializat în consiliere oncologică ajută persoanele cu acest diagnostic să facă față, din punct de vedere psihologic, șocului și traumelor provocate de acest diagnostic. Tot în acest context, secția oferă și terapii specializate, cum este terapia prin artă prin care bolnavii sunt ajutați să lupte, psihologic, cu boala.
„Ne bucurăm să putem asigura o asistență medicală de calitate iar pacienții noștri trebuie să știe că suntem aproape de ei și că facem tot ce ne stă în puteri pentru a-i ajuta. Dacă putem face un minim pentru a ușura suferința acestor bolnavi, pentru noi, medicii este un lucru extraordinar”, a subliniat dr. Spiridon, șef secție oncologie.
La rândul său, Adrian Popa, managerul spitalului a declarat faptul că „este datoria echipei manageriale să asigure cele mai bune condiții personalului medical și pacienților. Cu atât mai mult celor angajați în lupta cu o boală care, din păcate, a devenit maladia secolului”. 
Spitalul Județean de Urgență Bacău va organiza pe data de 1 octombrie, Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân un eveniment de mediatizare și conștientizare a populației cu privire la beneficiul depistării precoce. În acest sens, începând cu ora 19.15, clădirea secției de oncologie va fi iluminată în roz, simbol al speranței, cancerul de sân fiind una dintre maladiile oncologice care, depistate la timp poate fi vindecat. Toți cei interesați sunt invitați să participe la această acțiune.

Galerie foto