Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Comuna Odobesti va avea sistem de alimentare cu apa

Vineri 21.09.2018 12:00


    Sâmbătă, 22 septembrie 2018, în comuna Odobești va fi semnat contractul de finanțare pentru un important proiect de infrastructură - „Înființarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare a apelor uzate din comuna Odobești”, cu o valoare de 21 847 008 lei. Este al doilea proiect ca și sumă alocată, după cel semnat la Bacău pentru rezerva de apă a orașului.
    Sistemul de alimentare cu apă și canalizare va deservi două din cele patru sate ale comunei, respectiv Odobești și Tisa Silvestri, însumând un număr de 1375 de locuitori, adică mai bine de jumătate din populația comunei. În prezent, comuna Odobești nu are un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, necesarul populației și al instituțiilor fiind asigurat din fântâni și ale microamenajări. Alimentarea centralizată cu apă este cu atât mai necesară cu cât în comună funcționează 3 școli, 3 grădinițe și un dispensar.     
    „Consiliul Județean Bacău a susținut permanent inițiativele comunităților locale drept dovadă fiind cele 170 de proiecte de pe întreg județul Bacău care primesc finanțare prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală II. Toate investițiile privesc infrastructura din comunele județului și ele înseamnă reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, podețe, reabilitare și modernizare de școli, grădinițe, dispensare, iluminat public sau, așa cum este cazul comunei Odobești, sisteme de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău.
    Proiectele finanțate prin PNDL însumează investiții de peste 42 de milioane de euro, bani care până la sfârșitul acestui an dar și în 2019 vor fi folosiți pentru a finanța lucrările deja începute sau cele care vor fi demarate. Doar ca termen de comparație, în 2017, valoarea proiectelor finanțate prin PNDL a fost de 2,4 milioane de euro.