Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Informare acasa! Siguranta in lume!

Miercuri 19.09.2018 16:00
 
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero s-a aflat astăzi, 19.09.2018, alături de președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, de prefectul județului, Maricica Coșa și subprefectul Valentin Ivancea la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău unde a demarat cea de-a doua etapă a campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”.     Inițiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, campania și-a propus să informeze cu privire la drepturile și responsabilitățile pe care le au românii în țările în care intenționează să muncească, să studieze sau să locuiască. De asemenea, cei interesați au la dispoziție date de contact unde pot apela în cazul în care sunt victime ale abuzurilor.
    „Suntem în anul Centenarului, în anul unității și eu cred că numai prin unitate putem contribui la o viață mai bună pentru românii de acasă și pentru cei din străinătate. Comunicarea este foarte importantă și oamenii trebuie să fie informați asupra pericolelor potențiale la care se expun atunci când aleg să plece la muncă în străinătate. Informarea și comunicarea sunt, de altfel, obiectivele prioritare ale campaniei noastre”, a declarat ministrul Natalia Intotero. Aceasta a vorbit și despre o serie de programe prin care românii din străinătate sunt încurajați să se întoarcă acasă, printre ele numărându-se Diaspora Start Up sau Start Up Nation.
    La rândul său, președintele Sorin Brașoveanu a subliniat importanța temei și a campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!”: „Bacăul este unul dintre orașele unde, statistic, există printre cele mai mari procente de persoane plecate la muncă în străinătate. Cred că un aspect la fel de important ca informarea este motivarea. Oamenii trebuie motivați să se întoarcă acasă. Noi, UAT-urile suntem deschiși proiectelor care vizează activități pentru atragerea românilor din diaspora, avem strategii în acest sens, portofolii de proiecte. Investim în infrastructură, avem proiecte în derulare pentru modernizarea Aeroportului băcăuan, proiecte pentru infrastructura de sănătate, încercăm tot ce putem pentru a reduce inegalitățile și a face atractiv județul pentru băcăuanii care vor să se întoarcă acasă”, a precizat acesta.
    Menționăm că această campanie se desfășoară în toate orașele din România, în două etape, prima dintre acestea, destinată tinerilor desfășurându-se la Bacău în luna iunie a acestui an. Evenimentul de astăzi reprezintă cea de-a doua etapă a campaniei destinată adulților și este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Bacău și Consiliul Județean Bacău.
    Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.mprp.gov.ro

Galerie foto