Tescani 2018 - Les Rencontres Musicales Internationales ''Georges Enesco'', la final

Marti 04.09.2018 09:00

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat duminică, 02 septembrie 2018, la Concertul de final al participanților la Masterclass-ului de Artă Vocală organizat de Asociația NOESIS-ENESCO-Bacău, Association NOESIS-ARTS ET CULTURE-Paris și Muzeul Național George Enescu, inițiat de pianista Alina Pavalache la Secția Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu de la Tescani-Bacău.

Invitat special a fost marele bariton JEAN -PHILIPPE LAFONT, care a dezvăluit tinerilor participanți secrete ale succesului nu doar vocal, ci social și chiar politic, știut fiind că maestrul LAFONT i-a fost profesor actualului președinte al Franței, Emmanuel Macron, care după mai multe lecții despre respirație, alimentație, program de somn și de băut apă și găsirea timbrului natural al discursului, și-a uimit până și profesorul câștigând alegerile prezidențiale.

Aceste cursuri sunt materializarea unor visuri și intenții vechi și extrem de îndrăgite ale uneia dintre cele mai pricepute organizatoare de evenimente de acest gen, pianista Alina Pavalache. Stabilită de peste 30 de ani la Paris, ea a dorit întotdeauna să facă ceva pentru păstrarea memoriei vii a marelui Enescu și cunoașterea operei sale, atât de către tânăra generație de artiști, cât și de marele public. Și iată că străduința a dat roade: astfel, cursurile de măiestrie de la Tescanii lui Enescu păstrează vie și legătura cu Parisul lui Enescu, acolo unde aceeași Alina Pavalache, alături de doamna Viorica Cortez, în calitate de Președinte al Societății Enescu de la Paris, organizează în cadrul Les Rencontres Musicales Internationales Georges Enesco, ajunse în 2018 la a 5-a ediție, și un concurs din ce în ce mai apreciat și căutat, Concursul Internațional de Canto Georges Enesco.

La finalul concertului, președintele Sorin Brașoveanu a propus celebrului bariton să concerteze anul viitor la Bacău, în cadrul proiectului "Serile Diasporei”.