Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Scoala de vara de arte plastice ''Impreuna cu George Apostu la el acasa'', Stanisesti 2018

Luni 03.09.2018 10:00
 
    În perioada 22 august-02 septembrie 2018  s-a desfășurat Școala de vară de arte plastice „Împreună cu George Apostu la el acasă”- Stănișești 2018, ediția a VI-a, proiect realizat în colaborare cu Asociația de Prietenie Româno Franceză și finanțat de Consiliul Județean Bacău.
    Proiectul poate fi considerat o adevărată emblemă pentru județul Bacău, dar și o platformă de lansare pentru copii și tinerii care au dorința și potențialul de a deveni figuri reprezentative în domeniul artelor plastice atât la nivelul Județului Bacău cât și în plan național.  
Școala de Vară de arte plastice a inclus, ca la fiecare ediție, două ateliere: de pictură și desen și de sculptură.
Beneficiari direcți ai proiectului sunt elevii din comunele Stănișești și Colonești, profesorii de desen și artiștii plastici - maeștrii invitați.
La proiect au participat elevi, studenți care dovedesc calități artistice deosebite iar prin activitățile proiectului sunt sprijiniți pentru a se realiza profesional, lucrările lor fiind cunoscute atât de profesioniști cât și de publicul larg.
Cu această ocazie, sculptori – maeștri și profesori - discipoli au transmis elevilor și studenților din știința tehnicilor de lucru specifice artelor plastice corespunzătoare fiecărui atelier în parte.
La Școala de vară de arte plastice au participat artiștii Lucia Juncu - pictor, absolventă a Institutului de Arte din Chișinău, Laurențiu Mogoșanu și Nicolae Popa - sculptori, absolvenți ai Academiei de Artă din București, respectiv Institutului de Arte Plastice București.
Lucia Juncu absolventă a Academiei de Teatru, Muzică și Arte Plastice  din Chișinău, a avut expoziții personale și de grup  organizate de instituții prestigioase din Europa, iar lucrările ei se regăsesc în multe colecții private din România, Rusia, Germania, Polonia, Ungaria și SUA. Locuiește în București, unde pregătește mai mulți tineri pentru admiterea la UNARTE.
Nicolae Popa, absolvent al Institutului de Arte Plastice București, are lucrări amplasate în România, dar și în străinătate, inclusiv într-un muzeu din Rusia, colecții personale din Grecia, Ungaria, Austria, Franța, SUA, Germania, Rusia și România. A fost distins cu Diploma de Excelență acordată de Ministerul Culturii.
Laurențiu Mogoșanu a absolvit Academia de Artă din București. A fost recompensat cu mai multe premii și burse, printre care și Medalia "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, în 2004. A avut expoziții personale și de grup în țară și peste hotare, în Germania, Belgia, Franța, Italia Olanda și Ungaria. A participat la nenumărate tabere de sculptură.
Școala de Vară de arte plastice „Împreună cu George Apostu la el acasă- Stănișești 2018” se va încheia cu Simpozionul „Între amintire și actualitate - opera și viața sculptorului George Apostu” și cu vernisarea expoziției “Prin artă mai aproape de Tată și Fiu”, care vor avea loc in data de 02.09.2018, începând cu orele 16,00 la Casa memorială a sculptorului de la Stănișești.
Școala de vară de arte plastice s-a încheiat cu Simpozionul „Între amintire și actualitate - operă și viața sculptorului George Apostu” și cu vernisajul expoziției „Prin artă mai aproape de Tată și Fiu” care a avut loc la casa memoriala a sculptorului de la Stănișești la care a participat și președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Galerie foto