Festivalul Tamasidava, editia a II-a. Istoria se rescrie, povestea continua...

Luni 03.09.2018 10:00

În perioada 31 august – 2 septembrie 2018 s-a desfășurat Festivalul Geto-Dacic „Tamasidava”, ediția a II-a. Evenimentul - organizat de Consiliul Județean Bacău în colaborare cu Asociația Aromar și Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova - reînvie istoria și legendele locale într-un mod unic prin multitudinea de activități desfășurate pentru toate categoriile de vârstă.
    Festivalul a debutat vineri, 31 august, cu începere de la ora 21.00, în Piața Tricolorului, cu o ceremonie de deschidere,  dansurile frumoaselor nimfe dace, dansurile matroanelor de la Roma și aprinderea flacării antice, urmată de parada cu torțe, pe traseul statuia lui Ștefan cel Mare - Consiliul Județean - Primărie - Piatra Tricolorului.
   Au urmat două zile în care băcăuanii s-au delectat cu reiterarea activităților cotidiene din perioada geto-dacilor care s-au desfășurat în Parcul Gherăești. Au fost prezentări ale echipamentelor și armelor, ale mașinăriilor de luptă antice, dar și vizite în ateliere de fierărie, pielărie, prelucrarea lemnului, confecționare de săgeți, pictură, confecționare bijuterii antice sau de confecționare a veșmintelor antice.
     Evenimentul s-a bucurat de o largă participare în rândul băcăuanilor de toate vârstele.