Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Bani pentru reabilitarea blocurilor cu risc seismic

Miercuri 29.08.2018 15:00
 
 
Luni, 27 august 2018, Consiliul Județean Bacău a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru finanțarea acțiunilor privind reducerea  riscului seismic al construcțiilor cu destinația de locuințe multietajate. Conform contractului, Consiliul Județean Bacău va primi suma necesară pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a clădirilor aflate în clasa I de risc seismic din municipiul Bacău.
La această oră, în municipiul Bacău au fost identificate, prin expertiza tehnică seismică, 5 blocuri de locuințe multietajate cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare, toate fiind clădiri cu regim de înălțime subsol, parter și 4 etaje, finalizate în anii 1960, 1961. O parte dintre acestea sunt blocuri cu parter flexibil, având destinație de spații comerciale.
Suprafața totală construită desfășurată a lucrărilor de consolidare seismică este de 27.293 de mp, reprezentând 317 apartamente și spații comerciale.
Până în acest moment, documentațiile tehnice de proiectare specifică întocmite, însumează 461.340 de lei (D.A.L.I. și P.Th.). Conform prevederilor legale, toți proprietarii plătesc contravaloarea lucrărilor de construcții, cu precizarea că, pentru proprietarii de locuințe, plățile se pot eșalona pe o perioadă de 20 de ani în timp ce, pentru proprietarii de spații comerciale, plățile vor fi efectuate în contul Primăriei, fondurile acumulate susținând viitoarele acțiuni de reducere a riscului seismic a localității.
Construcțiile care vor suporta lucrări de reabilitare sunt blocul nr. 4, nr. 7, nr. 9, 10 și 12 situate în Calea Mărășești.
Valoarea lucrărilor de consolidare estimate prin D.A.L.I. se ridică la suma totală de 43.579.568 lei fără TVA, pentru cele 5 blocuri de locuințe.