Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

30 august - 2 septembrie 2018 - Festivalul ''Enescu - Orfeul Moldav''

Marti 28.08.2018 12:00
 
 
 
Festivalul “Enescu – Orfeul Moldav”- amplă și de tradiție manifestare care și-a propus integrarea marilor opere  muzicale în circuitul viu al prezentului, stimularea artei componistice și interpretative, o mai bună cunoaștere și valorificare a creației enesciene, se desfășoară în perioada 30 august – 2 septembrie, la Sala “Ateneu” din Bacău și la Tescani, secția  “Dumitru și Alice Rosetti Tescanu” a Muzeului Național “George Enescu”.
Primul concert are loc joi, 30 august, ora 18,30 la Sala “Ateneu”. Invitatul Filarmonicii este maestrul Petre Sbârcea – personalitate reprezentativă a vieții muzicale românești, senior al artei dirijorale, care va conduce orchestra în lucrări de R. Wagner, R. Strauss și în paginile Suitei a III-a pentru orchestră, Săteasca, definitivată de Enescu la Sinaia, în anul 1938.
Solistul serii, Mihai Ungureanu – pianist de incontestabilă valoare și rezonantă carieră artistică, va interpreta Dansuri românești pentru pian și orchestră de Dinu Lipatti.
În 31 august, Bucharest Festival Orchestra, dirijată de Cristian Lupeș, la Tescani, de la ora 19,00, cu un program pe care îl itinerează în țară, până în luna noiembrie, pentru care a ales  lucrări de L. Dănceanu, B. Bartok și Octuorul enescian.
1 septembrie la Tescani – ora 17,00, un recital cameral al Duo-ului Capriccio, dedicat memoriei prozatorului Doru Kalmuski, însoțit de o expoziție cu lucrări de pictură și sculptură, selectate de Gabriela Ilaș. La pian, Mihaela Spiridon și Ozana Kalmuski Zarea, cu lucrări din repertoriul clasic și romantic, acompaniate de lectura Suzanei Macovei, actriță a Teatrului Regina Maria din Oradea.
Ultima seară de Festival, 2 septembrie ora 17,00, ce încheie a XXXIX-a ediție, îi are ca protagoniști  pe prim-violoncelistul Filarmonicii “George Enescu” din București, Dan Cavassi, acompaniat de Sorin Dogariu – conferențiar universitar și solist al Filarmonicii din Arad,  cu lucrări de  Enescu, Debussy și Schumann.

Fisiere atasate

Afiș Festivalul ''Enescu - Orfeul Moldav''

Descarca fisier

Galerie foto