Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Lucrari de modernizare si reabilitare pe drumuri judetene

Joi 23.08.2018 15:00

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, însoțit de către deputatul Ionel Floroiu au efectuat miercuri, 22 august 2018, o vizită de lucru în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor de reparații și modernizare la o serie de drumuri județene.
Astfel, pe DJ 123, Dărmănești – Valea Uzului, pe o lungime de 3,8 km se efectuează lucrări de reprofilare corp de drum, așternere balast și execuție de șanțuri. Drumul Județean 123 are o lungime totală de 21 km, din care o porțiune de aprox. 8 km este în administrarea orașului Dărmănești.
Prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL II) al Guvernului României vor fi reabilitați circa 6,3  km, proiect care este acum în evaluarea comisiei de licitații, fiind depuse patru oferte de execuție. Pentru porțiune rămasă, în lungime de aproximativ doi kilometri, Consiliul Județean depune eforturi pentru identificarea unei surse de finanțare pentru a putea moderniza acest sector de drum în cel mai scurt timp.
„Am dat startul unui proiect foarte important, ce va deschide o poartă către frumusețile Văii Uzului, care va crea noi oportunități de dezvoltare a turismului  din această zonă a județului. Lucrările se încadrează în termenele stabilite de comun acord cu firma constructoare și sunt conforme normelor tehnice. Singura problemă constatată se referă la atitudinea proprietarilor privați de păduri care, în pofida reglementărilor în vigoare nu respectă prevederile legate de înlăturarea vegetației forestiere din zona zidurilor de sprijin, care produs deteriorarea acestora”, a expus succint președintele Sorin Brașoveanu concluziile vizitei în teren.
Pe Drumul Județean 117A Ardeoani – Solonț, pe o porțiune de aproximativ șase kilometri se toarnă covor asfaltic, lucrările fiind în plină desfășurare, conform graficului de execuție.

Galerie foto