Tabara culturala la Sascut

Miercuri 22.08.2018 16:00

În perioada august-noiembrie 2018, la Sascut are loc Tabăra culturală «Unire și unitate româno-basarabeană». Amplu proiect cultural, implementat de Fundația Episcop Melchisedec și cofinanțat de Consiliul Județean în baza Legii nr. 350/2005, tabăra culturală și-a propus dezvoltarea capacității de relaționare dintre copiii din România și Republica Moldova, prin cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale istoriei și culturii naționale și dezvoltarea conștiinței naționale și a sentimentelor de recunoștință față de realizatorii Marii Uniri.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 41.666,66 lei din care 30.000 lei finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean Bacău (72%) și 11.666,66 lei cofinanțare de la Fundația „Episcop Melchisedec” - Filiala Bacău (28 %).
    Beneficiarii direcți sunt 150 de copii cu vârsta 9-14 ani din satele Pâncești, Sascut-Târg, Sascut-Sat și Conțești, comuna Sascut, județul Bacău. Beneficiari indirecți sunt 50 de copii cu vârsta 10-15 ani din orașul Cahul, Republica Moldova, 65 voluntari (cadre didactice și elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Sascut și din cadrul Liceului Tehnologic „J.M. Elias” Sascut, preoți, voluntari însoțitori ai copiilor din Cahul), familiile celor 200 de copii și comunitățile locale.

Fisiere atasate

Tabăra culturală Unire și unitate româno-basarabeană - August 2018