Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Tescani 2018 - Intalnirile muzicale internationale George Enescu sunt in plina desfasurare

Miercuri 22.08.2018 08:30În aceste zile este în plină desfășurare un eveniment de referință pentru viața culturală băcăuană. Sub egida Les Rencontres Musicales Internationales „Georges Enesco”, Asociația Noesis-Enesco, Bacău și Association Noesis – Arts et Culture, Paris, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Consiliul Judetean Bacău organizează, în perioada 17 august - 2 septembrie 2018, la Secția Enescu – Rosetti - Tescanu a muzeului "George Enescu" de la Tescani, cea de-a doua ediție a Masterclass-ului de Artă Vocală.
Primul curs, între 17-24 august, este susținut de mezzo-soprana Viorica Cortez și pianista Alina Pavalache, iar spectacolul final se desfășoară în regia artistică semnată de Anda Tabacaru. Concomitent, se desfășoară Tabăra de pictură Tescani - 2018, o întâlnire între artiști consacrați și tineri aflați la începutul carierei, într-o simbioză a esteticilor artistice care conferă interdisciplinaritate evenimentului.
Pe data de 24 august, cu începere de la ora 17.00 este programat Concertul participanților primei sesiuni de Master Class.
Cea de-a doua ediție a Dialogului Artelor - muzică, pictură, literatură va avea loc în data de 26 august. Invitatele de onoare sunt artistele lirice Mioara Cortez și Viorica Cortez, două voci de excepție care poartă prestigiul artei lirice românești pe cele mai mari scene din lume, două surori rar reunite în concert, ceea ce va da serii o aură inedită și emoționantă. Alături de ele se vor afla Alina Pavalache - pian și tânărul tenor George Vîrban, laureat al primului Concurs Internațional de Canto „Georges Enesco” Paris. La concert participă de asemenea interpreta vocală de jazz Theodora Enache, iar ambianța va fi completată de Vernisajul Expoziției de pictură a Taberei 2018, cu lucrări realizate întimpul petrecut la Tescani.
În continuare, în perioada 27 august-2 septembrie, va susține cursuri de măiestrie  tehnică și interpretare vocală, pentru prima oară în România, maestrul Jean-Philippe Lafont. Participanții la aceste cursuri vor încheia seria de manifestări cu un concert, ce urmează a fi susținut în data de  2 septembrie, la ora 12.00.
Les Rencontres Musicales Internationales „Georges Enesco" urmează să fie reluate în luna octombrie, la Paris, prin Concursul Intenațional de Canto „Georges Enesco", o serie de trei concerte cu artiști consacrați, o expoziție foto-documentară și Expoziția pictorului Emil Ciocoiu, „Omagiu lui George Enescu". Suita de evenimente este organizată în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu", cu Institutul Cultural Român de la Paris și cu Ambasada României la Paris.

Fisiere atasate

Tescani 2018: Afiș Întâlnirile muzicale internaționale

Descarca fisier