Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Proiect de peste 10 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Judetean de Urgenta

Luni 06.08.2018 16:00    Consilierii județeni au aprobat în ședința extraordinară de astăzi, 6 august 2018, Studiul de oportunitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de Dotare a infrastructurii Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău. Proiectul pentru achiziționarea aparaturii, în valoare de aproape 10,5 milioane de lei va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.
Documentația prevede dotarea cu aparatură de specialitate în toate secțiile cheie aflate în clădirea Ambulatoriului de Adulți, la Pediatrie dar și Maternitate.
     În acord cu Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Bacău în perioada 2009-2021, investițiile în infrastructura de sănătate sunt prioritare dat fiind faptul că au în vedere îmbunătățirea calității vieții din comunitățile județului. În Bacău, infrastructura de sănătate și servicii medicale  s-a restructurat semnificativ după 2007, proces care s-a concretizat prin închiderea unei unități spitalicești, reorganizarea celor rămase în funcțiune, precum și trecerea treptată a majorității serviciilor de sănătate către sectorul privat.
     În municipiul Bacău, principalul furnizor de servicii de sănătate la nivel județean este Spitalul Județean de Urgență Bacău care integrează Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii.
Dat fiind faptul că infrastructura privată de sănatate a început să se dezvolte din ce în ce mai mult în ultimii ani pe fondul insuficienței investițiilor și reformelor din sistemul public, în Bacău, serviciile medicale sunt asigurate atât de sistemul public de sănătate, reprezentat în special prin laboratoare medicale, cabinete de specialitate, farmacii și centre de transfuzie cât și de investiții private din sectorul medical. Astfel, în ultimii ani, rețeaua de cabinete medicale de familie, farmacii și cabinete stomatologice a fost aproape complet preluată de domeniul privat. Acesta este motivul pentru care SJU Bacău și-a propus să doteze Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii cu aparatură modernă, la standarde europene, care să echilibreze piața serviciilor medicale din municipiul Bacău în favoarea pacienților și a calității actului medical.
Mai trebuie subliniat faptul că, la nivel regional, în funcție de numărul de paturi, județul Bacău ocupă locul 2 în regiune, după Iași, cu un procent de 16%, conform datelor Institutului Național de Statistică.