Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Noi servicii sociale pentru persoanele cu dizabilitati

Vineri 03.08.2018 12:00
 
    Vineri, 3 august 2018, la Sala Mare a Consiliului Județean Bacău a avut loc semnarea contractului de finanțare a proiectului Servicii sociale alternative pentru persoanele adulte cu dizabilități. Beneficiarii finanțării sunt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău și UAT Răcăciuni. Prin acest proiect va fi extinsă infrastructura de servicii sociale comunitare pentru dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică  Răcăciuni (CRRN). Concret, va fi înființat un centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, în Comuna Răcăciuni, destinat persoanelor adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din C.R.R.N. Răcăciuni și persoanelor adulte cu dizabilități din comunitate cărora, în prezent, nu li se oferă servicii prin care să se prevină instituționalizarea. Totodată, vor fi furnizate și servicii sociale respectând un raport de 4 locuințe protejate (cu o capacitate de 6 beneficiari fiecare) la un centru de zi, astfel încât fiecare persoană din locuințele protejate va beneficia de serviciile oferite în centrul de zi. În total, un număr de 24 persoane adulte cu dizabilități din CRRN Răcăciuni vor primi servicii specializate în aceste locuințe, în termen de 29 luni de la semnarea contractului de finanțare.
     Investițiile vor fi realizate în Comuna Răcăciuni în parteneriat cu UAT Răcăciuni care pune la dispozitie spațiul necesar înființării centrului de zi și terenul pentru dezvoltarea locuințelor protejate.
    „Un aspect important este faptul că acest proiect se încadrează în categoriile de intervenție prevăzute atât în Strategia de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020 cât și în Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Bacău. Prioritatea noastră este calitatea vieții băcăuanilor, atât din comunitățile rurale cât și din cele urbane, oferindu-le servicii ce le vor permite să valorifice noi oportunități de afaceri și de locuri de muncă într-un mod durabil, asigurând calitatea acestor servicii prin utilizarea adecvată a resurselor de energie, regenerabile și neregenerabile și reducerea nivelului de poluare”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, prezent la eveniment.

Galerie foto