Cinstire eroilor cazuti pentru apararea patriei

Luni 30.07.2018 10:00

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, alături de primarul comunei Mănăstirea Cașin, Gabriel Apreotesei, a participat la sfințirea monumentului Eroilor căzuți pentru apărarea patriei în Războiul de Independență, în Primul și Al Doilea Război mondial, martiri care au făcut jertfa supremă pentru ca ființa națională să se păstreze peste veacuri.
    La eveniment au fost alături de sătenii din comună, familia Jitea - familia care a susținut construirea monumentului -, prof. Vilică Munteanu, generalul Apostol și mulți alți invitați care au rostit alocuțiuni subliniind importanța gestului de cinstire a istoriei. ”Mă gândesc deseori că acești eroi care și-au dat viața pentru hotarele patriei și pentru libertatea neamului n-au făcut sacrificiul în van. Exemplul lor a servit drept stindard generațiilor viitoare și ne slujește și nouă, celor de azi drept model pentru dăruirea și munca în slujba semenilor”, a ținut să precizeze președintele Sorin Brașoveanu.
    A fost subliniat și sprijinul pe care Consiliul Județean Bacău îl acordă dezvoltării comunităților locale, fiind trecute în revistă, cu acest prilej câteva dintre investițiile care sunt acum în curs de implementare. Astfel, în acest an va avea loc recepția pentru proiectul de „Modernizare drum de interes local Pârâul Dulce”, cu o valoare de peste 5 milioane de lei, finanțat prin prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală I.
    Un alt obiectiv care a fost demarat în 2018 este proiectul de „Investiții de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Școlii Gimnaziale nr. 1, în satul Mănăstirea Cașin”. Valoarea acestor lucrări se ridică la peste 6 milioane de lei ele fiind finanțate prin PNDL II.
    Președintele Sorin Brașoveanu a amintit și despre portofoliul de proiecte  în perspectivă, în acord cu prioritățile comunei, așa cum au fost ele identificate în Strategia de Dezvoltare a Județului, varianta actualizată în 2016.
    ”Toate acestea demonstrează susținerea pe care Consiliul Județean Bacău o acordă dezvoltării acestei comune pentru că știm că locuitorii acestei comunități merită din plin ca acest loc să se dezvolte frumos, așa după cum și ei au știut să își cinstească memoria locului și a oamenilor până acum”, a mai subliniat acesta.