Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Bacauanii, martori ai unui spectacol aerian inedit

Luni 11.06.2018 10:00


În data de 8 și 9 iunie 2018, au avut loc în Bacău două evenimente care au însuflețit comunitatea. Sărbătoarea aeronauticii băcăuane a debutat pe 8 iunie cu aniversarea a 77 de ani de la înființarea primei subunități de parașutiști a Batalionului 630 parașutiști “Smaranda Brăescu”, iar cei prezenți au asistat la expoziții de tehnică militară, exerciții demonstrative specifice, precum și la un ceremonial militar.
În spiritul spectacolului aerian care a marcat sfârșitul săptămânii trecute, pe 9 iunie s-a desfășurat un Miting aerian la Baza 95 Aeriană, cu ocazia celebrării Zilei Porților Deschise. Băcăuanii pasionați de aeronautică au fost așteptați începând cu ora 09.00 la Aerodromul Bacău, unde au asistat la zboruri demonstrative, la un ceremonial militar și religios și le-a fost prezentată o expoziție statică de tehnică și armament. Militarii din cadrul Batalionului 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu” au executat salturi cu parașuta spre încântarea publicului spectator.
Mitingul aerian reprezintă un important eveniment aviatic care strânge anual un număr impresionant de participanți, manifestarea fiind una de anvergură nu doar pentru județul Bacău ci și pentru întreaga Moldovă.
Sursă fotografii: Deșteptarea

Galerie foto