Centenarul Marii Uniri, sarbatorit la Onesti

Joi 24.05.2018 12:00

Astăzi, 24 mai 2018, Oneștiul a fost gazda unor momente de profundă înălțare spirituală, prilejuite de manifestările aflate sub egida Centenarului.
    Cu începere de la ora 10.00, pe platoul din fata Monumentului eroilor ”Regina Maria” a fost prezentat onorul oficialităților civile și militare, moment urmat de ceremonialul religios și oficierea slujbei de TEDEUM, susținută de un sobor de 40 de preoți. A rostit cuvântarea solemnă Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după care a urmat depunerea de coroane și jerbe de flori.
    Ceremonialul militar, cuprinzând defilarea și parada de tehnică militară ca și sfințirea Monumentului eroilor din B-dul Oituz, nr. 1 au întregit seria activităților dedicate Centenarului.
    La evenimente au fost prezenți președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașovean și primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, însoțiți de Șeful de Stat Major al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Vigil Bădulescu”, colonel Costel Pomană. Alături de aceștia s-au aflat și reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cultul Eroilor, Consiliului Local, membri ai partidelor politice și instituțiilor.
    „Sunt onorat să mă aflu astăzi, alături de dumneavoastră la un eveniment de suflet în care celebrăm memoria înaintașilor noștri prin a căror jertfă, neamul nostru s-a întregit. Doresc să felicit  administrația locală pentru implicarea de care a dat dovadă în pregătirea manifestărilor și, în egală măsură, să vă transmit întregul meu respect pentru rezultatele eforturilor dumneavoastră”, a transmis președintele Sorin Brașoveanu celor prezenți.