Bacau - Capitala bibliotecilor din Romania

Joi 17.05.2018 14:00

Președintele Consiliului Județean Bacău a participat astăzi la lucrările de deschidere ale Conferinței Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR. Evenimentul are loc în perioada 17-18 mai la Biblioteca Județeană „Costache Sturza” din Bacău.
     În programul conferinței cu tema „Biblioteca publică – soluții și perspective în dezvoltarea comunității” sunt incluse comunicări profesionale, ateliere de lucru, acțiuni culturale, de diseminare a soluțiilor, proiectelor inovative și modelelor de bune practici.
     Acțiunea se bucură de participarea a peste 120 specialiști din întreaga țară în biblioteconomie, reprezentanți ai mediului cultural local, precum și personalități ale vieții artistice românești.
     “Ziua de astăzi este o zi cu totul specială, prin încărcătura ei simbolică. 17 mai nu este doar Ziua Eroilor, ci, iată, datorită dumneavoastră, și Ziua Bibliotecarilor. Din acest motiv sunt foarte bucuros să vă urez bun-venit la noi, în Bacău, și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți în activitatea dumneavoastră de zi cu zi. Mai ales la acest final de săptămână, când veți transforma Bacăul în capitala bibliotecilor din România” a transmis participanților președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.