Comunitatea academica bacauana s-a imbogatit cu un nou nume

Miercuri 16.05.2018 09:00

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat marți, 15 mai 2018, la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, la decernarea titlului Doctor Honoris Causa, profesorului Florin Georgescu. Ministru de finanțe în două rânduri, viceprim-ministru, membru al Parlamentului României și vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților în două legislaturi (1996–2004) și prim-viceguvernator al B.N.R., parcursul profesional al domnului Florin Georgescu este cu adevărat impresionant. În egală măsură, ținuta academică și contribuțiile domniei sale la știința economică din spațiul românesc au devenit repere pentru generații întregi de studenți și doctoranzi. Analizele economice, în special cele ale perioadei de tranziție au generat, nu de puține ori, direcțiile de urmat în realizarea strategiilor economice românești sau au fundamentat politici economice.
    Alăturarea unui nume cu o asemenea anvergură și notorietate colectivului științific al universității băcăuane reprezintă un eveniment de prim rang care aduce plusvaloare județului nostru.
    ”În calitate de președinte al Consiliului Județean Bacău salut parteneriatul, relația de cooperare și prietenie dintre cele două universități și colaborarea cu societatea de investiții financiare SIF Moldova, Banca Națională și cu mediul de afaceri din Bacău care va conduce, cu siguranță, la creșterea calității învățământului economic băcăuan prin dezvoltarea de proiecte de educație financiară, inițierea și implementare de proiecte și programe comune. Toate acestea vor avea consecințe pe termen mediu și lung cu impact în stoparea migrației tinerilor către alte centre universitare sau alți poli de dezvoltare economică în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, și, implicit în dezvoltarea în ansamblu a comunității locale. Personal, îmi doresc ca județul Bacău să devină un hub de formare și educație în domeniul financiar-bancar și al pieței de capital din Regiunea Nord-Est”, a declarat președintele Sorin Brașoveanu în discursul rostit la eveniment.
    Alături de comunitatea științifică băcăuană, la decernarea titlului s-au aflat reprezentanți ai Academiei de Studii Economice București, ai Autorității de Supraveghere Financiară, ai Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și ai mediului de afaceri băcăuan.