Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Presedintele Sorin Brasoveanu, premiat la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala

Miercuri 21.03.2018 10:00
 
 
    Ateneul Român din București a fost marți, 20 martie 2018, gazda unui eveniment de excepție, respectiv cea de-a V-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Manifestarea de elită, organizată de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România s-a bucurat de o prezență de calibru din rândul profesioniștilor asistenței sociale. 
    Pentru județul nostru, seara a fost cu atât mai memorabilă cu cât doi băcăuani nominalizați la categoria ”Politicianul anului” au și câștigat acest premiu. Este vorba despre președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și preotul Ilarion Mâță, președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja-Oituz. Titlul este cu atât mai meritoriu cu cât în finală s-au aflat nume proeminente ale politicii și asistenței sociale din România, ca de pildă Maria Grapini, membră în Parlamentul European.
    Emoționat, președintele Sorin Brașoveanu a punctat câteva momente cheie ale drumului parcurs până în acest moment, oameni și fapte-reper care au marcat devenirea sa ca profesionist în acest atât de sensibil domeniu: „Întâlnirea mea cu asistența socială a avut loc în anii `90 și a avut valoarea unui moment revelator. Am știut că acesta este domeniul în care vreau să profesez și, de atunci, tot ceea ce am realizat a fost dedicat oamenilor care au nevoie de asistența socială și celor care o transpun în practică. Nu sunt asistent social de profesie, dar am trăit și lucrat în cei peste 25 de ani de activitate alături de asistenți sociali, am împărtășit împreună bucurii și provocări și am luptat pentru câștigarea demnității acestei profesii”.
    Argumentele care au însoțit decizia de acordare a acestui titlu au fost activitatea consistentă de peste 25 de ani în domeniul asistenței sociale ca și inițierea și implementarea a numeroase proiecte cu finanțare europeană. Un cuvânt greu de spus l-a avut și proiectul-pilot care se derulează acum în județul Bacău, în parteneriat cu UNICEF România, ”Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunității”.    
    Un alt băcăuan premiat în cadrul evenimentului de aseară a fost preotul Ilarion Mâță, președinte al asociației Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja. Acesta s-a clasat pe locul I în cadrul secțiunii „Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale și economiei sociale”, recunoaștere meritorie a implicării și devotamentului în slujba celor vulnerabili.

Galerie foto