Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

''Ne tinem de cuvant!'' - Obiective importante finantate in orasul Targu Ocna

Luni 19.03.2018 14:00


    Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat vineri, 16 martie 2018, la un eveniment de excepție pentru viața orașului Târgu Ocna. În prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, al parlamentarilor băcăuani și ai reprezentanților comunității trotușene au fost semnate trei contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Este vorba despre reabilitarea și dotarea Colegiului ”Costache Negri”, extinderea și dotarea a două grădinițe și construirea unei creșe.
    ”Suntem onorați să vă avem astăzi oaspeți, împreună cu reprezentanți ai Parlamentului României, senatori, deputați, la un eveniment foarte important pentru noi. Semnarea contractelor de astăzi vine în completarea proiectului semnat în cursul săptămânii trecute, prin Programul Operațional Regional, axa 7.1, în valoare de 4,5 mil euro, prin care mărim capacitatea turistică a orașului Târgu Ocna”, a declarat primarul Ștefan Șilochi.
    La rândul său, deputatul Theodora Șotcan a subliniat, o dată în plus, susținerea Guvernului și implicarea acestuia în proiecte educaționale. ”Pentru noi, toți cei de față, elevi, profesori, părinți, astăzi începe să prindă contur un vis. Faptul că semnăm contracte de finanțare pentru trei unități de educație demonstrează, o dată în plus, faptul că Guvernul României are ca prioritate de investiții, educația”.
    ”Este important că suntem aici cu toții, pentru că, în Târgu Ocna s-au semnat contracte de aproape 8,5 milioane de euro în ultima săptămână. Pentru noi este o onoare că am reușit să atragem finanțări care, în următoarea perioadă vor depăși 2,5 milioane de euro pentru reabilitarea colegiului ”Costache Negri”, unitate școlară a cărei faimă a trecut granițele orașului”, a precizat senatorul Dragoș Benea.
    Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a realizat și o situare în context a obiectivelor pentru care s-au semnat contractele de finanțare în sensul în care, exact în urmă cu 1 an, orașul Târgu Ocna punea în funcțiune două obiective importante din domeniul asistenței sociale. Este vorba despre două centre de asistență socială care au generat peste 100 de locuri de muncă și ai căror beneficiari au fost nu numai locuitorii orașului Târgu Ocna ci și de pe toată Valea Trotușului. ”Obiectivele finanțate astăzi din domeniul educației vin în completarea celor din infrastructură și asistență socială. Vorbim despre o viziune amplă pe care Guvernul României a pune în aplicare și care demonstrează că toți cei implicați în această mare echipă – miniștri, parlamentari, consilieri județeni și locali, toți, ne ținem de cuvânt. Aspectele discutate cu cetățenii în timpul campaniei electorale devin iată, rând pe rând, realitate și, cel mai important lucru, mă bucur că de aceste realități beneficiază toți cetățenii comunității”.

Galerie foto