Primavara culturala germana la Bacau

Marti 13.03.2018 09:00

Sâmbătă, 10 martie 2018, începând cu ora 10:00, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău a fost gazda manifestării “Primăvara culturală germană” organizată de către Forumul Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatică și Forumul Democrat al Germanilor din Județul Bacău. Acțiunea a debutat în foaierul teatrului cu vernisajul expoziției de fotografie semnată de dr. Klaus Fabritius - președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatică și a expoziției de pictură naivă semnată de pictorii Doina și Gustav Hlinka din Reșița, urmat de un spectacol de muzică și dansuri germane și de un concert organizat la „Centrul de Cultură Rosetti- Tescanu - George Enescu“ din Tescani.
Manifestarea s-a bucurat de sprijinul și participarea Ambasadei Republicii Federale Germania la București, reprezentată de Laura Grunewald, șefa Serviciului de presă și cultură, reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatică, Klaus Fabritius – președinte și Carmen Luminița Cobiliș – director, membri ai filialelor F.D.G.R. Reșița, Iași, Neamț, Bacău ș.a.
Consiliul Județean Bacău a fost reprezentat de Ramona Florea - consilier, care a transmis mesajul președintelui, Sorin Brașoveanu: „Doresc să transmit felicitări organizatorilor, F.D.G.R. Filiala Bacău, aprecierea și admirația mea pentru inițiativa de a promova valorile culturale germane, dar și deplina deschidere, interesul și susținerea din partea instituției pe care o reprezint pentru a dezvolta și pe viitor acest tip de acțiuni în județul Bacău. Prin acțiunile pe care le derulăm în cadrul Consiliului Județean Bacău, între care amintesc participarea în 2017 la Târgul Internațional de Investiții ExpoReal de la Munchen, urmărim atragerea de investitori germani în județul Bacău, în scopul de a clădi și consolida o comunitate culturală și de afaceri aici, în județ, comunitate care să valorifice potențialul economic, social și cultural al județului Bacău și care, de ce nu, să aducă un suflu nou în mediul de afaceri autohton. Când spun acest lucru mă gândesc în primul rând la seriozitatea, rigoarea și dezvoltarea durabilă, pe termen lung, valori care caracterizează cultura dvs. de afaceri.“