Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Belarus s-a aflat in vizita la Consiliul Judetean Bacau

Vineri 26.01.2018 14:00


    Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a primit astăzi, 26 ianuarie 2018, vizita Excelenței Sale, Andrei Grinkevich, ambasador al Republicii Belarus la București. La întâlnire a participat și primarul orașului Buhuși, Vasile Zaharia. Discuțiile au fost caracterizate de un mare interes de colaborare, de ambele părți și au vizat domenii multiple cu potențial: agricultură, construcții, confecții-textile, aeronautică, educație, sport și cultură.
    Excelența Sa, Andrei Grinkevich se află la a cincea vizită în județul Bacău, cu prilejul celor anterioare domnia sa stabilind contacte cu oameni de afaceri din Filipești, Comănești și Buhuși. În decursul anului trecut a purtat discuții cu conducerea Universității ”Vasile Alecsandri” din Bacău, ulterior fiind printre artizanii mai multor convenții de colaborare dintre universitatea băcăuană și instituții de profil similar din Belarus.
    ”Mă bucur să mă aflu alături de dumneavoastră și cred că, în virtutea multitudinii de interese comune putem găsi modalități de colaborare care să fie avantajoase pentru fiecare dintre noi. În Republica Belarus avem multe domenii de producție care se regăsesc și în județul Bacău și aș fi foarte bucuros să mă implic în a stabili contacte cu persoane specializate în aceste sectoare de activitate”, a precizat Excelența Sa, domnul Ambasador.
    La rândul său, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare fructuoasă: ”Județul Bacău se află într-o perioadă în care dezvoltarea este pe primul plan și fie că vorbim despre agenți economici care activează în agricultură, industria lemnului sau aeronautică, despre educație, cultură sau sport, în fiecare din aceste domenii putem găsi interese comune. Suntem deschiși oportunităților de cooperare și vă pot asigura că această întâlnire nu va fi una singulară”.
    De altfel, Excelența Sa, domnul Ambasador a invitat o delegație a județului Bacău să viziteze Belarus pentru a putea stabili contacte și a discuta, la fața locului, în mod concret despre posibilitățile unor parteneriate. A fost lansată și ideea unor înfrățiri între orașe din Republica Belarus și județul Bacău, sugestie care s-a bucurat de toată atenția.
    ”Consider că a fost o vizită productivă iar în următoarea perioadă, cu sprijinul  domnului Ambasador vom stabili componența delegației care va merge în Belarus. Prima condiție va fi reprezentativitatea, în sensul în care sectoarele de activitate unde există interese comune și potențial pentru colaborare  vor avea delegați”, a mai apreciat președintele Consiliului Județean Bacău.

Galerie foto